Τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία της ζει η αγορά smartphones

Τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία της ζει η αγορά smartphones

smartphones

Υπό τον κλοιό της πανδημίας του κορωνοϊού κινείται και η παγκόσμια αγορά smartphones, ζώντας όπως αποδεικύεται, την χειρότερη περίοδο στην μέχρι σήμερα ιστορία της. Μαζί με τους λοιπούς οικονομικούς κλάδους που σαρώνει η πανδημία του COVID-19 και οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως που έχει επιφέρει, η αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων καταγράφει μεγάλες απώλειες εν συγκρίσει με πέρυσι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Strategy Analytics, μόνο τον Φεβρουάριο, όταν και η κρίση του κορονοϊού ξεκίνησε να διεθνοποιείται, η πτώση των πωλήσεων έφτασε στο 38% εν συγκρίσει με πέρυσι, αποτελώντας την μεγαλύτερη πτώση της μέχρι τώρα ιστορίας της. Τον δεύτερο μήνα του έτους πουλήθηκαν 61,8 εκτ. τεμάχια smartphones εν συγκρίσει με τα 99,2 εκατ. τεμάχια που πουλήθηκαν τον δεύτερο μήνα του 2019.
Σε αυτό συνέβαλε η κάθετη πτώση της ζήτησης αλλά και της προσφοράς στην Κίνα, την πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον ιό, ακολουθούμενη από παράλληλη υποχώρηση των πωλήσεων σε Ασία και στον υπόλοιπο κόσμο. «Είναι μια περίοδος, που η βιομηχανία smartphone θα θέλει να ξεχάσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Strategy Analytics.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, η ζήτηση για smartphones κατέρρευσε κυριολεκτικά στην Ασία τον περασμένο μήνα εξαιτίας της έκρηξης Covid-19, τάση που επηρέασε την αγορά στο σύνολό της διεθνώς. Κι αυτό γιατί αφενός ορισμένα εργοστάσια στην Ασία δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν smartphones, ενώ αφετέρου πολλοί καταναλωτές δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να επισκεφθούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης για να αγοράσουν νέες συσκευές.
Παρότι μάλιστα, πλέον η παραγωγή συσκευών κι εξαρτημάτων έχει σχετικά ομαλοποιηθεί και παρατηρείται και μια μικρή ανάμψη των πωλήσεων στην Κίνα, οι προβλέψεις για τον Μάρτιο λένε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones θα παραμείνουν αδύναμες και τον Μάρτιο του 2020.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας