Η γνώμη του Μπιλ Γκέϊτς για τον κορωνοϊό

Η γνώμη του Μπιλ Γκέϊτς για τον κορωνοϊό

cf539daa90744da1bed24cdd8ddd64c8

Η μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ήταν η προτεραιότητα του Μπιλ Γκέιτς, αναφορικά με την πανδημία του Covid-19, αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτή την περίοδο.
Σύμφωνα με το CNBC, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος, σχολίασε την πορεία του κορονοϊού ανά τον κόσμο και έδωσε τη δική του οπτική για τη «λύση».
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση, σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας και η «ατομική καραντίνα» είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αυτή τη στιγμή για να μειωθεί η εξάπλωση, το οποίο έχει γίνει γνωστό και ως «flatten the curve».
«Αν εφαρμόσουμε την ‘καραντίνα’ σε εθνικό επίπεδο, μέσα στις πρώτες 20 ημέρες θα δούμε σημαντική διαφορά στα νούμερα», δήλωσε και τόνισε πως « στην περίπτωση της Κίνας, χρειάστηκαν 6 εβδομάδες καραντίνας. Οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί».
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς για να φθάσει τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Πλέον οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.
Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.
Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στην μητρόπολη της Νέας Υόρκης αφότου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και άρχισε να εξαπλώνεται η ασθένεια COVID-19.
Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκατομμύρια πολίτες.

 
Πηγή : insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας