Αύξηση στην τιμή του χυμού πορτοκαλιού

Αύξηση στην τιμή του χυμού πορτοκαλιού

fresh-orange-juice-1614822_1280

Η μελλοντική τιμή του χυμού πορτοκαλιού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20% αυτόν τον μήνα, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν υγιεινά προϊόντα εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού.
Ενώ όμως η ζήτηση έχει αυξηθεί, έχει πληγεί παράλληλα η προσφορά, καθώς οι παραγωγοί προσπαθούν να μεταφέρουν αγαθά λόγω και των περιορισμών στις μεταφορές.
Οι συνθήκες αυτές έχουν οδηγήσει σε αύξηση των λεγόμενων «μελλοντικών» τιμών του πορτοκαλιού, το οποίο υποδηλώνει το κόστος της παράδοσης τους επόμενους μήνες.
«Η πανδημία του Covid 19 πλήττει την προσφορά του χυμού πορτοκαλιού. Η ιδιότητα της ενίσχυσης της ανοσίας αποτελεί τον λόγο προσέλκυσης από την πλευρά της ζήτησης, ενώ παράλληλα απλώς δεν υπάρχει πλέον αρκετός διαθέσιμος χώρος στα τάνκερ, δεδομένου ότι τα αεροπλάνα δεν πετούν για να μεταφέρουν τα προϊόντα στις αγορές», επισημαίνει ο Στίβεν Ίνες, επικεφαλής σχεδιαστής στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην εταιρεία AxiCorp.
Όσον αφορά το κομμάτι της προσφοράς, πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι, λόγω των περιορισμών στις συναθροίσεις.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χυμών πορτοκαλιού έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Οκτώβριο του 2015, σε μια εποχή που έχουν πληγεί οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.
 
Πηγή : naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας