Musk, Bezos, Gates, Jack Ma: 4 διαφορετικές οπτικές για την πανδημία

Musk, Bezos, Gates, Jack Ma: 4 διαφορετικές οπτικές για την πανδημία

12-02-36-bezos_gates_musk

«Προσωπικά θα παραμείνω στη δουλειά. Αλλά αυτό αφορά μόνο εμένα». Με τη φράση αυτή ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει ενεργός – επιχειρηματικά- παρά την έξαρση της πανδημίας. Ωστόσο σε ένα mail του προς τους εργαζομένους της Tesla ξεκαθάρισε: «Είμαι απόλυτα σύμφωνος εάν επιλέξετε να μείνετε για οποιοδήποτε λόγο στο σπίτι σας».
Οι επιτυχημένοι και δισεκατομμυριούχοι businessmen στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, βλέπουν με διαφορετική οπτική το πώς πρέπει να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ο Elon Musk εκτιμά πως ο πανικός που έχει προκληθεί είναι αναίτιος. «Η ταπεινή μου άποψη είναι πως η βλάβη που έχει προκαλέσει ο πανικός είναι πολύ μεγαλύτερη από τις ίδιες τις επιπτώσεις του ιού στην υγεία» είπε. Εκτίμησε δε πως εάν υπάρξει μια μαζική ανακατανομή των ιατρικών πόρων αναλόγως με τον κίνδυνο, τα μέσα περίθαλψης για όσους έχουν κρίσιμες ιατρικές ανάγκες, θα περιοριστούν, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates, αποφάσισε να στραφεί στην φιλανθρωπία εγκαταλείποντας ορισμένα διοικητικά καθήκοντα. «Αποφάσισα να αποχωρήσω από τα Δ.Σ. της Microsoft και της Berkshire Hathaway – να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία, με προτεραιότητα την παγκόσμια υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγής, ανέφερε ο Gates.
H σύζυγός του, Melina, απολαμβάνει την εργασία από το σπίτι. “Ανάμεσα στα video meetings για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ζητήματα του Ιδρύματος, δεν ξεχνώ να απολαμβάνω την ομορφιά της φύσης από το σπίτι μου» έγραψε η Melina Gates στα social media.
Από την άλλη, η Amazon… προχωρά σε προσλήψεις. Ο κολοσσός της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου προτίθεται να προσλάβει επιπλέον 100.000 υπαλλήλους εξαιτίας των αυξημένων αναγκών.
Σε ανοικτή επιστολή προς τους εργαζομένους, ο Jeff Bezos ανέφερε ότι αυξάνει ακόμη ότι τους μισθούς των ωρομίσθιων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των νεοεισερχόμενων.
«Έχω αφιερώσει πλήρως τον χρόνο μου στον COVID-19 και πώς μπορεί η Amazon να συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, διαβλέποντας νέες ευκαιρίες δραστηριοποίησης» είπε ο Bezos.
Τέλος ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Alibaba, Jack Ma προχωρά σε δωρεές εκατομμυρίων. Μεταξύ άλλων προσέφερε 500.000 τεστ κορωνοϊού και ένα εκατ. προστατευτικές μάσκες, εν μέσω τεράστιων ελλείψεων.
 
Πηγή : banks.com.gr με πληροφορίες από το business insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας