Γιούνκερ: Στο τέλος θα επικρατήσει το ευρωομόλογο

Γιούνκερ: Στο τέλος θα επικρατήσει το ευρωομόλογο

TELEMMGLPICT000191079582-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqF17Eb5QVe68VMN2NfamVAHLAVFmfq_yKsL9A0Mk8sQo

Υπέρ της λύσης των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Θα ήταν λάθος να πούμε τώρα αντίο στην εισαγωγή των κορονο-ομολόγων ή των ευρωομολόγων τώρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt και σε άλλες εφημερίδες της Leading European Newspaper Alliance (LENA).
Ο Γιούνκερ είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «ο χρόνος για την έκδοση κορονο-ομολόγων δεν έχει ακόμα ωριμάσει», αλλά πρόσθεσε πως «η ιδέα των κορονο-ομολόγων στο τέλος θα επικρατήσει. Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτόν τον στόχο και να καταστήσει σαφές στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, την Ιταλία και την Ισπανία, ότι το κάνουμε» .
Η συμφωνία του Eurogroup
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν την Πέμπτη στο Eurogroup σε ένα πακέτο βοήθειας το οποίο περιέχει κυρίως τρία στοιχεία: προληπτικές πιστωτικές γραμμές από το ταμείο διάσωσης ESM, ένα ταμείο εγγυήσεων για επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ένα πρόγραμμα επιδότησης των βραχείας διάρκειας εργαζομένων.
Το αμφιλεγόμενο ζήτημα των κορονο-ομολόγων αποκλείστηκε από τη συζήτηση. Ειδικότερα, η Γερμανία αντιτίθεται στην «κοινότητα των χρεών».
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας