Οι κλάδοι που γνωρίζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη λόγω Κορονοϊού (Μέρος 2ο)

Οι κλάδοι που γνωρίζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη λόγω Κορονοϊού (Μέρος 2ο)

esports_omen-challenge

Όπως αναφέραμε και στο πρώτο μέρος του άρθρου αυτού, τον τελευταίο καιρό ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια παγκόσμια πανδημία και καραντίνα που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει. Σε μερικές μόλις εβδομάδες η παγκόσμια οικονομία άλλαξε εντελώς, πολλοί κλάδοι σχεδόν καστράφηκαν ενώ άλλοι γνώρισαν σημαντική ανάπτυξη.
Βασιζόμενοι λοιπόν στο researchandmarkets.com σας παρουσιάζουμε μερικούς ακόμα κλάδους που γνώρισαν ανάπτυξη λόγω του ιού COVID-19:
1. Ηλεκτρονικό εμπόριο
Οι περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται πλέον στις ηλεκτρονικές αγορές εν μέσω αυτής της κρίσης, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στους έμπορους ποικίλων ειδών. Αυτοί βέβαια με τη σειρά τους θα πρέπει να πάρουν πρόσθετα μέτρα cyber-security, logistics αλλά και digital marketing.
2. E-Sports
Είναι μια τάση που τα τελευταία χρόνια έχει δει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται εκεί, ώστε να καλύψουν το κενό των παραδοσιακών σπορ. Οι διαγωνισμοί e-sports συνήθως συμπεριλαμβάνουν αγώνες σε παιχνίδια όπως το Leauge of Legens, Dota, Overwatch, Fortnight και πολλά ακόμη. Μάλιστα, εν μέσω καραντίνας ακόμα και αληθινά αθλητικά σωματεία, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες των Roma, West Ham και Benfica διοργανώνουν τουρνουά στο FIFA20 με όνομα “Ultimate Quaren-team Cup”.

 
3. Social Media
Εκτός απροόπτου μεγάλη ανάπτυξη είδαν και τα κοινωνικά δίκτυα, αφού η καραντίνα άφησε στο κόσμο ακόμα περισσότερο χρόνο ώστε να τον αφιερώσει στο Facebook, Instagram, Twitter αλλά φυσικά και το Tik Tok. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τα μέσα αυτά για να δείξουν πώς ο ιος έχει επηρεάσει τη καθημερινή τους ζωή.
4. Τηλεμάθηση
Προς αποφυγή της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και εξάπλωσης του ιού, όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στράφηκαν στο online μοντέλο μάθησης. Αυτό αποτελεί σημαντική απειλή για το παραδοσιακό μοντέλο των ακριβών Κολλεγίων και Πανεπιστημίων, αφού αφήνει κενό για την ανάπυξη του video streaming, εκπαιδευτικών λογισμικών και άλλων καινοτόμων τρόπων τηλεμάθησης.
5. Home Fitness
Με τα γυμναστήρια και λοιπούς χώρους άθλησης κλειστούς, ο περισσότερος κόσμος στρέφεται στην κατ’ οίκον γυμναστική με τη χρήση οργάνων και άλλων εξαρτημάτων, αλλά και εφαρμογών στο κινητό. Πολλοί personal trainers μάλιστα προσφέρουν διαδικτυακά τις υπηρεσίες τους.

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.