Ποιος δισεκατομμυριούχος «κερδίζει» 1 δισ. δολάρια κάθε μήνα λόγω κορονοϊού

Ποιος δισεκατομμυριούχος «κερδίζει» 1 δισ. δολάρια κάθε μήνα λόγω κορονοϊού

digital-dollar-covid19-coronavirus-810x524

Περίπου 1 δισ. δολάρια το μήνα προσθέτει στην περιουσία του ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης, πουλώντας νοσοκομειακούς αναπνευστήρες σε άλλες χώρες, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.
Σύμφωνα με το Business Insider,ο Λι Τζίτινγκ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας – συνιδρυτής της Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της εποχής, καθώς η εταιρεία του παράγει και εξάγει παγκοσμίως ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος στα πλαίσια της μάχης κατά του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 4,3 δισ. δολάρια, από την αρχή του 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, καθώς η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο περί το 50%, την ίδια περίοδο.
Όπως αναφέρεται, η περιουσία του Λι Τζίτινγκ εκτιμάται πως – πλέον – αγγίζει τα 13,5 δισ. δολάρια, με το Bloomberg να υπολογίζει τα κέρδη του σε 37,7 εκατ. δολάρια ανά 24 ώρες, τους τελευταίους 4 μήνες, κατά μέσο όρο!
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι παραγγελίες για τα προϊόντα της εταιρείας έχουν δει δραματική άνοδο από τις αρχές του Μαρτίου, από 100+ χώρες, για να αντιμετωπίσουν την πανδημία».
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας