Τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα των σημερινών δισεκατομμυριούχων

Τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα των σημερινών δισεκατομμυριούχων

105324494-1531347027960young_branson_1

Λένε ότι όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Έτσι και πολλοί δισεκατομμυριούχοι που γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησαν τα επιχειρηματικά τους βήματα από νεαρή ηλικία και χρειάστηκα πολλές προσπάθειες μέχρι να δημιουργήσουν τον πλούτος τους και την δικιά τους αυτοκρατορία.
Μπορεί να μην ήταν όλες αυτές οι προσπάθειες επιτυχημένες, σίγουρα όμως έδωσαν στα άτομα αυτά μια πρώτη γεύση της επιχειρηματικής ζωής.
Jeff Bezos
Σαν έφηβος, ο Jeff Bezos ή αλλιώς ο πλέον πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είχε ξεκινήσει μια κατασκήνωση για παιδιά. Χρέωνε $600 το κάθε παιδί για την 10ημερη διαμονή του, αλλά κατάφερε να πείσει μόνο 6 παιδιά να γραφτούν.

Max Levchin
Είναι γνωστός ως ένας από τους συνιδρυτές της PayPal. Παρά το πάθος του για κώδικα, σαν παιδί η οικογένειά του δεν διέθετε υπολογιστή. Έτσι όταν άκουσε πως ένα τοπικό κολλέγιο διέθετε υπολογιστές αλλά όχι προγραμματιστές, προσέφερε τις υπηρεσίες του “δωρεάν”… με μόνο αντάλλαγμα να μπορεί να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές για μερικές ώρες.
Richard Branson
Στα 16 του ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Richard Branson, παράτησε το σχολείο για να ξεκινήσει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Ίδρυσε το νεανικό περιοδικό Student και μετά την έκδοση του πρώτου τεύχους έλαβε ένα γράμμα από το πρώην διευθυντή του το οποίο έλεγε: “Προβλέπω πως είτε θα καταλήξεις στην φυλακή, είτε εκατομμυριούχος”… τελικά έγιναν και τα δύο!
Warren Buffett
Σαν έφηβος ο Buffett μοίραζε εφημερίδες από πόρτα σε πόρτα και πούλαγε τσίχλες και μπαλάκια του γκολφ. Χρησιμοποίησε τα λεφτά αυτά για να αγοράσει αυτόματους πωλητές τσίχλας, τους οποίους και τοποθέτησε σε διάφορα κομμωτήρια. Στο τέλος τα πούλησε όλα σε έναν βετεράνο του πολέμου για $1.200.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.