Πουλάει την Virgin ο Ρίτσαρντ Μπράνσον;

Πουλάει την Virgin ο Ρίτσαρντ Μπράνσον;

Virgin Limited Edition,  Richard Branson, The Great House, Necker Island, 2018

Aγοραστή για την Virgin Atlantic Airways Ltd., αναζητά ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον ενώ παράλληλα προσπαθεί να εξασφαλίσει κρατική διάσωση ύψους 618 εκατ. δολαρίων αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Μπράνσον προσπαθεί να εξασφαλίσει νέες επενδύσεις από περισσότερα από 100 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Μαΐου.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Bloomberg ότι η αναζήτηση χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα ανατέθηκε στον Χουλιχάν Λόκεϊ και «οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές με αρκετούς ενδιαφερομένους, ενώ η αεροπορική εταιρεία είναι σε σταθερή κατάσταση».
Η αίτηση της Virgin για κρατική ενίσχυση έχει «παγώσει», αν και οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν εάν δεν βρεθούν επενδύσεις αλλού, ανέφερε η εφημερίδα.
Περίπου 50 επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αριθμός που αναμένεται να περιοριστεί δραστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μεταξύ αυτών είναι οι Centerbridge Partners, Cerberus Capital Management, Lansdowne Partners, το κρατικό επενδυτικό της Σιγκαπούρης και η Northill Capital.
Η Delta Air Lines Inc., η οποία κατέχει μερίδιο 49% στην Virgin Atlantic αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και νομικά όρια του Ηνωμένου Βασιλείου για την ιδιοκτησία ξένων αεροπορικών εταιρειών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανική εταιρείας, Εντ Μπαστιαν.
Η Virgin Australia, η άλλη αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο Μπράνσον έχει κηρύξει στάση πληρωμών μετά την αποτυχία να εξασφαλίσει κρατική διάσωση.
Πηγή: airnews.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας