Νέα χρηματοδότηση για την Robinhood, ξεπέρασε τα $8 δισ. η αξία της

Νέα χρηματοδότηση για την Robinhood, ξεπέρασε τα $8 δισ. η αξία της

1d581764ca9a6e9572be8596c2360b41

Η γνωστή εφαρμογή επενδύσεων, Robinhood, ανακοίνωσε πρόσφατα πως έκλεισε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης Series F αξίας $280 εκ. Αυτό σημαίνει πως η αξία της εταιρείας μπορεί πλέον να υπολογίζεται στα $8.3 δισ!
Αυτόν τον χρόνο η Unicorn startup ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 3 εκατομμύρια νέους χρήστες, ενώ τον Μάρτιο τα έσοδά της έφτασαν τα $60 εκατομμύρια. Ποσό τριπλάσιο σε σχέση με του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το Techcrunch είναι αβέβαιο το αν η εταιρεία θα καταφέρει να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης και κατα την διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Και αν και έχει καταφέρει να βάλει πολλά λεφτά στις τσέπες πολλών ατόμων, η χρονιά αυτή δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά.
Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αντιμετώπισε 3 φορές τεχνικά προβλήματα που δεν επέπτρεπαν στους χρήστες να αγοράσουν ή να πουλήσουν μετοχές. Φυσικά η σταθερότητα τέτοιων εφαρμογών που διαχειρίζονται χρήματα, είναι ζωτικής σημασίας.
Όπως είναι λογικό η Robinhood θα επενδύσει ορισμένα από τα νέα κεφάλαιά της ώστε η εφαρμογή να μπορεί να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών και να αποφευχθούν μελλοντικά κρασαρίσματα.
Πέρα από την εν λόγω εταιρεία, είναι σίγουρο πως η παγκόσμια πανδημία που διανύουμε έχει στρέψει πολλούς ανθρώπους σε savings & investments apps. Μάλιστα, η Acorn (μια παρόμοια εφαρμογή) είδε ρεκορ στην αύξηση χρηστών στις 19 Μαρτίου, την ημέρα που το χρηματιστήριο έκανε τη 2η χειρότερη απόδοσή του από το 1987
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.