Διαβάστε το μήνυμα του CEO της Airbnb προς τους εργαζομένους της εταιρείας

Διαβάστε το μήνυμα του CEO της Airbnb προς τους εργαζομένους της εταιρείας

br

Η Airbnb είναι μια από τις εταιρείες που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία και πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα περικόψει το 25% του προσωπικού της.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είπε ο Brian Chesky (ιδρυτής και CEO) στους εργαζομένους του:
Αυτή είναι η έβδομη φορά που σας μιλάω από το σπίτι μου. Κάθε φορά που μιλάμε, μοιράζομαι καλά και κακά νέα, αλλά σήμερα πρέπει να μοιραστώ κάποια πολύ κακά νέα. Όταν με ρωτήσατε για τις απολύσεις, είπa ότι δεν τίποτα δεν αποκλείεται.
Σήμερα, πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μειώνουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού της Airbnb. Για μια εταιρεία σαν εμάς της οποίας η αποστολή επικεντρώνεται στο να “ανήκεις κάπου”, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για όσους πρέπει να φύγουν από την Airbnb. Θα μοιραστώ όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έφτασα σε αυτήν την απόφαση, τι  θα κάνουμε για όσους φεύγουν και τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το πώς φτάσαμε σε αυτήν την απόφαση. Ζούμε μαζί την πιο σκληρή κρίση της ζωής μας, και καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται, οι μετακινήσεις σταμάτησαν. Η επιχείρηση της Airbnb έχει πληγεί σκληρά, με τα έσοδα φέτος να είναι λιγότερα από τα μισά από αυτά που είχαμε το 2019. Σε απάντηση, συγκεντρώσαμε $2 δισ.  σε κεφάλαια και μειώσαμε δραματικά τα κόστη σχεδόν  σε κάθε τομέα της Airbnb.
Ενώ αυτές οι ενέργειες είναι απαραίτητες, κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε περισσότερο όταν αντιμετωπίσαμε δύο σκληρές αλήθειες:
–  Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα επιστρέψουν τα ταξίδια και οι μετακινήσεις.
– Όταν τα ταξίδια επιστρέψουν, θα είναι διαφορετικά.
Αν και γνωρίζουμε ότι η επιχείρηση της Airbnb θα ανακάμψει πλήρως, οι αλλαγές που θα γίνουν δεν είναι προσωρινές ή βραχύπρόθεσμες. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να κάνουμε πιο θεμελιώδεις αλλαγές στην Airbnb μειώνοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας σε μια πιο εστιασμένη επιχειρηματική στρατηγική. Από τους 7.500 υπαλλήλους μας, περίπου 1.900 μέλη θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Airbnb, αποτελώντας περίπου το 25% της εταιρείας μας
Η διαδικασία των περικοπών ξεκίνησε με τη δημιουργία μιας πιο εστιασμένης επιχειρηματικής στρατηγικής βασισμένης σε ένα μοντέλο βιώσιμου κόστους. Υπολογίσαμε το πόσο κάθε ομάδα συνέβαλε στη νέα μας στρατηγική και προσδιορίσαμε το μέγεθος κάθε ομάδας που πρέπει να προχωρήσει. Στη συνέχεια κάναμε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση κάθε μέλους της ομάδας και πήραμε αποφάσεις με βάση τις κρίσιμες δεξιότητες και πόσο καλά ταίριαζαν αυτές στις μελλοντικές επιχειρηματικές μας ανάγκες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα πρέπει να αποχωριστούμε συμπαίκτες που αγαπάμε και εκτιμούμε. Έχουμε υπέροχους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Airbnb και άλλες εταιρείες θα είναι τυχεροί που τους έχουν.
Σε αυτούς που μένετε,
Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους που μπορούμε να τιμήσουμε όσους φεύγουν είναι να γνωρίζουν ότι οι συνεισφορές τους είχαν σημασία και ότι θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας της Airbnb. Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά τους θα συνεχιστεί, όπως ακριβώς και η αποστολή μας.
Σε όσους φεύγουν από την Airbnb,
Λυπάμαι πραγματικά. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι δικό σας λάθος. Ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να αναζητά τις δεξιότητες και τα ταλέντα που φέρατε στην Airbnb… που βοήθησαν να γίνει η Airbnb αυτό που είναι. Θέλω να σας ευχαριστήσω, από το βάθος της καρδιάς μου, που τα μοιραστήκατε μαζί μας.
Μπράιαν 
 
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα του Brian Chesky κάνοντας κλικ ΕΔΩ
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.