Πώς να πετύχεις ακόμα και αν έχεις φτάσει στον πάτο – 3 βήματα

Πώς να πετύχεις ακόμα και αν έχεις φτάσει στον πάτο – 3 βήματα

jordan_belfort_likos_tis_wall_street_wolf_of_wall-street-ellinika-simvoules

Ο πρώην χρηματιστής Jordan Belfort έγινε παγκόσμια γνωστός στην ταινία του 2013 “Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ”. Η ταινία του Martin Scorcese βασίστηκε στη αυτοβιογραφία του Belfort, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή του από το ξεκίνημα σαν χρηματιστής, την ίδρυση της εταιρείας του, τις πωλήσεις, τις χρηματιστηριακές απάτες και το ξέπλυμα χρήματος που τον έβαλαν στην φυλακή για 22 μήνες.
«Πρέπει να έχεις ένα όραμα για το μέλλον σου που σε εμπνέει», λέει ο Belfort στο Goalcast. “Έτσι, όταν το σκέφτεσαι, σε κάνει να πηδάς από το κρεβάτι το πρωί για να έχεις πραγματικά μια ζωή που είναι πολύ καλύτερη και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχεις σήμερα.”
Ο Belfort λέει ότι κατάφερε να μην χάσει το κίνητρό του και να παραμείνει θετικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της φυλάκισης (και πέραν αυτού) επειδή έκανε τρία πράγματα:

  1. δημιούργησε ένα όραμα
  2. καθιέρωσε μια στρατηγική
  3. και εργάστηκε σκληρά

«Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν «τρελά πράγματα» για έναν σκοπό που πιστεύουν, αλλά δεν θα πάνε τόσο μακριά μόνο για τον εαυτό τους. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχουμε ένα όραμα».
«Πρέπει να έχετε μια στρατηγική ή ένα σχέδιο που σας επιτρέπει να επιτύχετε το όραμά σας», λέει, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν αυτό το βήμα.
«Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα τολμηρό όραμα που ακούγεται εμπνευσμένο και υπέροχο, αλλά έχουν χαμηλά πρότυπα και δεν είναι πρόθυμοι να δουλέψουν. Στο αντίθετο άκρο, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά αλλά δεν έχουν εμπνευσμένο όραμα».

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.