Ο Έλον Μασκ άνοιξε παράνομα το εργοστάσιό του στην Καλιφόρνια και ο Τραμπ τον στηρίζει

Ο Έλον Μασκ άνοιξε παράνομα το εργοστάσιό του στην Καλιφόρνια και ο Τραμπ τον στηρίζει

epa07239495 Elon Musk, co-founder and chief executive officer of Tesla Inc., speaks during an unveiling event for the Boring Company Hawthorne tunnel in Hawthorne, California, USA, 18 December 2018. The Boring Company officially opened the Hawthorne tunnel, a preview of Elon Musk's larger vision to ease Los Angeles traffic.  EPA/ROBYN BECK / POOL

Ο Έλον Μασκ, που αψήφησε τις τοπικές υγειονομικές αρχές ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου του Tesla στην Καλιφόρνια, παρά τις εντολές κλεισίματος στο πλαίσιο της καραντίνας για τον νέο κορωνοϊό, έλαβε σήμερα τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Tesla ξεκινά την παραγωγή σήμερα, έναντι των κανόνων της κομητείας Αλαμίντα. Θα βρίσκομαι στις επάλξεις με όλον τον κόσμο. Εάν κάποιος συλληφθεί, ζητάω να είμαι εγώ αυτός, και μονάχα εγώ», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο ιδρυτής του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε στο πλευρό του Έλον Μασκ μέσω ενός tweet. «Η Καλιφόρνια θα πρέπει να επιτρέψει στην Tesla και τον Έλον Μασκ να ξανανοίξει το εργοστάσιο ΤΩΡΑ. Αυτό μπορεί να γίνει Σύντομα και με Ασφάλεια» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Οι τοπικές αρχές υπόσχονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των επιχειρήσεων που αψήφησαν τις διαταγές τους σε σχέση με την καραντίνα.

Ο Τραμπ ανυπομονεί για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και θέλει οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Καλιφόρνια εδώ και χρόνια για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και το θέμα της μετανάστευσης. Έχει δε συναντηθεί με τον Μασκ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Τον Ιανουάριο, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας είχε πει στο CNBC ότι ο Μασκ είναι «μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες μας και πρέπει να προστατεύουμε τις ιδιοφυίες μας».
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας