Την ελληνική Softomotive εξαγόρασε η Microsoft

Την ελληνική Softomotive εξαγόρασε η Microsoft

softomotive

Τα χέρια έδωσαν τελικά ο κολοσσός της Microsoft και η ελληνικών συμφερόντων Softomotive, ολοκληρώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA) περνά στην Microsoft και τα προϊόντα της θα ενταχθούν στο Microsoft Power Automate. Το ποσό της εξαγοράς παραμένει άγνωστο, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. 
Πέρα από τον ενθουσιασμό μας που γινόμαστε μέλος μιας από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ανυπομονούμε να ενταχθούμε στη Microsoft λόγω της μοναδικής αξίας που θα προσφέρουμε στους πελάτες. Με αυτή την συνεργασία θα παρέχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάετες μας σε συνδυασμό με το Microsoft Power Automate προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών αυτοματισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Η ελληνικών συμφερόντων Softomotive ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2005, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Μάριο Σταυρόπουλο και Αργύρη Κανίνη και δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της αυτοματοποίησης υπολογιστικών διεργασιών (RPA).
Τα βασικά της προϊόντα είναι οι δύο πλατφόρμες ανάπτυξης και διαχείρισης των bots (τα συστήματα δηλαδή που πραγματοποιούν με την βοήθεια της τεχνιτής νοημοσύνης αυτοματοποιημένες εμπορικές διαδικτυακές συναλλαγές, εξοικονομώντας ανθρώπινο δυναμικό, χρόνο και χρήμα σε κάθε επιχείρηση) : το «ProcessRobot» που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και το «WinAutomation» για μικρομεσαίες εταιρείες.
Ως μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες του τομέα RPA κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία σχεδόν να την εμπιστεύονται περισσότερες από 7.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, διαφόρων μεγεθών και κλάδων. Την ραγδαία ανάπτυξή της αποτυπώνει και ο κύκλος εργασιών της ο οποίος το 2017 έκλεισε λίγο πάνω από τα 3 εκατ ευρώ (3.084.339) από τις 981.152 ευρώ που ήταν το 2016.
Την επόμενη χρονιά μάλιστα, το 2018, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στο Λονδίνο κι επέκτεινε τις δραστηριότητες της σε περισσόερες ξένες αγορές, όπως αυτή της Αμερικής και της Ασίας, χάρη στην χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. δολαρίων (21,7 εκατ. ευρώ) που άντλησε από την Grafton Capital, το βρετανικό fund που πραγματοποιεί επενδύσεις μειοψηφικής συμμετοχής σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες λογισμικού που εδράζονται ανά την Ευρώπη. Με την επένδυση στην ελληνική Softomοtive – η οποία θα πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης – η Grafton Capital απέκτησε το 25% των μετοχών της εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 75% παρέμεινε στους ιδρυτές της.
Σήμερα, η εταιρεία πέρα από το Λονδίνο διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Ινδία κι ανταγωνίζεται με επιτυχία εταιρείες, όπως η Automation Anywhere Inc. και η UiPath, η αξία της οποίας έχει αποτιμηθεί κοντά στα 7 δισ. δολάρια. Πλέον το πελατολόγιό της ξεπερνά τις 8.000 επιχειρήσεις διεθνώς από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ των οποίων και ηχηρά όνόματα όπως IBM, Xerox, DT, KPMG κ.ά.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας