Ένας στους 8 Αυστραλούς κατηγορούν τον Bill Gates για τον κορωνοϊό

Ένας στους 8 Αυστραλούς κατηγορούν τον Bill Gates για τον κορωνοϊό

bill-gates

Σε ανησυχητικές διαστάσεις κινείται η συνωμοσιολογία που θέλει τον συνιδρυτή της Microsoft να συνδέεται με την πανδημία, καθώς και η κατηγορία ότι η επικείμενη έλευση του 5G συνδέεται με τον κορωνοϊό.
Μία πρόσφατη δημοσκόπηση στην Αυστραλία δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα πιστεύει ότι τόσο ο Bill Gates όσο και η τεχνολογία των δικτύων 5ης Γενιάς συνδέονται με την πανδημία του Covid 19. Ένα τέτοιο εύρημα δεν θα μπορούσε παρά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το πόσο μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μία ανόητη ιστορία, χωρίς κανένα ορθολογικό υπόβαθρο, λόγω της ευρείας κυκλοφορίας και αναπαραγωγής της στο Διαδίκτυο.
Η εταιρεία που ανέλαβε τη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης στην Αυστραλία ήταν η Essential Research, η οποία αποκαλύπτει μία ακόμα πιο ανησυχητική λεπτομέρεια. Στην εν λόγω δημοσκόπηση φαίνεται ότι το ένα πέμπτο των ατόμων ηλικίας από τα 18 έως και τα 24 έτη που ρωτήθηκαν δήλωσε ότι ο Bill Gates είναι ένας από τους πρωτεργάτες της διασποράς του φονικού ιού, ενώ στη συλλογιστική τους υπάρχει η απόλυτα αβάσιμη άποψη ότι το δίκτυο 5G χρησιμοποιείται για τη διάδοση του ιού.

Ευτυχώς, όσο μεγαλύτερη ήταν η ηλικία του κάθε ερωτηθέντα τόσο λιγότερη και η εμπιστοσύνη στα όσα πρεσβεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο ιός είναι κατασκευασμένος σε κάποιο απόρρητο εργαστήριο στην επαρχίας Γουχάν της Κίνας.
Και μόνο η σκέψη πως ένας ιός μπορεί να διαδίδεται μέσα από ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αποτελεί αιτία για θυμηδία, ενώ η τακτική εμφάνιση της σύνδεσης του ονόματος του συνιδρυτή της Microsoft με τον κορωνοϊό αποτελεί προϊόν αβάσιμων συνδέσεων που προκύπτουν τόσο από το φιλανθρωπικό έργο του Bill Gates, όσο και των προειδοποιήσεών του για τους κινδύνους μίας πανδημίας στην όχι και τόσο καλά προετοιμασμένη ανθρωπότητα.
Σε κάθε περίπτωση, ευρήματα τέτοιων ερευνών όπως η εν λόγω δημοσκόπηση στην Αυστραλία δείχνουν τη δύναμη, αλλά και την παραπληροφόρηση που μπορεί να διακινείται από τα κοινωνικά δίκτυα.
 
Πηγή : naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει