Τι είναι το ΑΕΠ;

Τι είναι το ΑΕΠ;

ti einai to aep mias xoras business review greece

Τι είναι το ΑΕΠ;
Το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) είναι με πολύ απλά λόγια, ένας αριθμός εκφρασμένος σε μια νομισματική μονάδα ο οποίος αντιπροσωπεύει την παραγωγή μιας χώρας.
Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μεγέθη της μακροοικονομίας και η βασική λογική πίσω από την μέτρησή του είναι το να υπάρχει ένας αριθμός που να αντικατοπτρίζει την παραγωγή της συνολικής ποσότητας αγαθών και υπηρεσιών σε μια δεδομένη χρονική περίοδο (συνήθως 1 έτους) μιας χώρας.
Αν θέλετε να δείτε το ΑΕΠ εκφρασμένο μαθηματικά, θα δείτε μια εξίσωση όπως η παρακάτω:

η αλλιώς GDP = C + I + G + NX
 
Το BR επιθυμεί ο κάθε αναγνώστης του να είναι σε θέση να κατανοεί βασικούς όρους ώστε να μπορεί να διαβάζει κάθε άρθρο με άνεση. Για να διαβάσετε περισσότερους όρους, κάντε κλικ στην ετικέτα “Ορολογία” η πατήστε ΕΔΩ

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.

Ίσως σας ενδιαφέρει