Πώς η υστερία για το δίκτυο 5G έγινε επικίνδυνη

Πώς η υστερία για το δίκτυο 5G έγινε επικίνδυνη

shutterstock1544360432

Η επίμονη θεωρία συνωμοσίας πέρασε στην αντεπίθεση
Τα κοινωνικά μέσα διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας με ταχύτητα λαίλαπας. Κάποιες μάλιστα δεν μένουν στην απλή ρητορεία, αλλά αποκτούν και πραγματικές συνέπειες.
Δείτε, για παράδειγμα, τι γίνεται στη Βρετανία με «ανήσυχους» πολίτες που τα έχουν βάλει με τις κεραίες του δικτύου 5G.
Ο φόβος της ακτινοβολίας δεν είναι βέβαια καινούριος, ίδιες αβάσιμες κατηγορίες είχαν διατυπωθεί από μερίδα συνωμοσιολόγων και για το Wi-Fi και για το Bluetooth. Παρά τα χρόνια ερευνών για την ασφάλεια των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Ο φόβος για το 5G έγινε βέβαια υστερία όταν το γνωστό γαλλικό συνωμοσιολογικό δίκτυο Les moutons enrages το συσχέτισε με την πανδημία του κορονοϊού.
Πώς ένα ραδιοκύμα δημιουργεί μεταδοτικούς ιούς αυτοί μόνο το ξέρουν, αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει πολλούς και διάφορους να προπαγανδίσουν τη σχέση.

Αποτέλεσμα; Κεραίες και υποσταθμοί να γίνονται στην Αγγλία παρανάλωμα του πυρός! Ακόμα και επιθέσεις σε υπαλλήλους παρόχων έχουν σημειωθεί, είτε δουλεύουν στα δίκτυα 5G είτε όχι.
Το πρακτορείο ΑΡ σημείωνε στις 21 Απριλίου πως 50 φωτιές είχαν μπει σε υποσταθμούς και κεραίες στη Βρετανία, καταλήγοντας σε τρεις συλλήψεις. Το περιοδικό Wired ανέφερε πρόσφατα πως οι φωτιές έφτασαν τις 77, αναφέροντας και άλλες 180 πράξεις βανδαλισμού.
Η Openreach, η βρετανική εταιρία που φροντίζει τις υποδομές του ίντερνετ, ανέφερε 63 επιθέσεις κατά υπαλλήλων της στις τελευταίες 5 εβδομάδες.
«Έχουμε τα εφόδια να διαχειριζόμαστε δύσκολους πελάτες», είπε στέλεχος της εταιρίας στον «Guardian», «αλλά μετά τον κορονοϊό, δεν έχουμε ζήσει ξανά τέτοια κακοποίηση. Οι συνάδελφοι πάνε για δουλειά και σκέφτονται τώρα ‘‘θα είναι άραγε μια ήσυχη μέρα στη δουλειά;’’».
Κι όλα αυτά για μια εντελώς αστήρικτη κατηγορία που δεν υποστηρίζεται από ερευνητικά δεδομένα…
 
Πηγή : newsbeast.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.

Ίσως σας ενδιαφέρει