Τι είναι το Hedge Fund;

Τι είναι το Hedge Fund;

iStock-538811846_1078x516px

Υπάρχουν πολλά πρόσωπα τα οποία θέλουν να επενδύσουν ένα κεφάλαιο, αλλά να μην ξέρουν πώς ή να μην θέλουν να ασχοληθούν αρκετά. Κάπου εδώ έρχονται τα Investment funds, τα οποία μαζεύουν και διαχειρίζονται το κεφάλαιο πολλών επενδυτών και το επενδύουν εκ μέρους τους σε μετοχές ή ομόλογα για παράδειγμα. Φυσικά τα ίδια τα funds θα κρατήσουν προμήθεια, αλλά στους επενδυτές θα δωθεί το κέρδος τους, αν φυσικά ήταν επιτυχείς οι επενδύσεις.
Τα Hedge funds λοιπόν είναι ένα είδος Investment fund. Βάσει νόμου είναι προσβάσιμα μόνο σε πιστοποιημένους επενδυτές (για να γίνει κάποιος στις ΗΠΑ υπάρχει η προϋπόθεση το ετήσιο εισόδημά του να ξεπερνάει τα $200,000) και επενδύουν σε derivatives. Δηλαδή μετοχές, ομόλογα, ισοτιμίες, ακίνητα, επιτόκια, πετρέλαιο κτλ.

Συνήθως ένα hedge fund ιδρύεται ως ιδιωτική εταιρεία και απαιτεί μια υψηλή αρχική επένδυση από τους επενδυτές του, που ουσιαστικά είναι οι πελάτες του. Αξίζει να σημειωθεί πως το fund κρατάει το κεφάλαιό τους τουλάχιστον για 1 χρόνο, γνωστό και ως lock-up period. Ανάληψη μπορεί να γίνει κάθε τετράμηνο ή δυο φορές τον χρόνο.
Βέβαια, τα funds αυτά είναι και πιο ακριβά από  άλλες συμβατικές μεθόδους επένδυσης καθώς χρεώνουν προμήθεια γνωστή και ως Two-and-Twenty. Δηλαδή χρεώνουν 2% για διαχείριση κεφαλαίου και 20% από τα κέρδη.
Αν θέλετε να μάθετε για άλλα είδη funds, όπως για παράδειγμα για τα Venture Capital Funds, μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.
 
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει