Η αντίδραση των τεχνολογικών κολοσών στον θάνατο του George Floyd

Η αντίδραση των τεχνολογικών κολοσών στον θάνατο του George Floyd

ap_20149102666062

Η Κυριακή ήταν η τέταρτη μέρα συνεχόμενων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο του George Floyd από αστυνομικό στη Minneapolis. Η μαζική αντίδραση είναι λόγω της μακροχρόνιας άνισης διαχείρισης της αστυνομίας προς τους Αφροαμερικανούς , με το πρόσφατο συμβάν να είναι ίσως αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πολλές τεχνολογικές εταιρείες και CEOs έχουν αρχίσει να τοποθετούνται δημόσια σε ένα ευαίσθητο θέμα για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο Tim Cook ενημέρωσε πως η Apple θα κάνει μια δωρεά (το ποσό θα παραμείνει άγνωστο) σε οργανισμούς όπως το Equal Justice Initiative.
Το Twitter άλλαξε το logo του σε ασπρόμαυρο και πρόσθεσε το ”Black lives matter” στην περιγραφή του προφίλ του.

 
Όσον αφορά το Facebook, οι υπαλληλοί του είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση του CEO να αφήσει το post του Trump που έλεγε ”When the looting starts, the shooting starts”. Βέβαια ο Zuckerberg ανακοίνωσε πρόσφατα την δωρεά $10 εκατομμυρίων σε διάφορες ΜΚΟ.
Ενώ ο ιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel, έστειλε μύνημα στους υπαλλήλους του το οποίο επικεντρωνόταν στο άδικο σύστημα δικαίου και στην προσπάθειά του να κατανοήσει καλύτερα τις δυσκολίες των μεινοτήτων ως “ένας νέος, λευκός και μορφωμένος άντρας που στάθηκες τυχερός…”
 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.