Τα TOP-3 επιχειρηματικά μαθήματα που διδάσκει το “The last dance”

Τα TOP-3 επιχειρηματικά μαθήματα που διδάσκει το “The last dance”

epixeirimatika mathimata pou mas emathe to the last dance business review greece

Η επική καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί ένα βασικό μάθημα στη νοοτροπία που είναι απαραίτητη για την επίτευξη της επιτυχίας.
“Ο τελευταίος χορός”, προσεγγίζει εκατομμύρια θεατές και μελετά βαθιά τη νοοτροπία του θρυλικού Μάικλ Τζόρνταν αλλά και των πρωταθλητών Chicago Bulls. Σύμφωνα με το Inc.com η σειρά δεν έχει απλώς απήχηση στους λάτρεις του αθλητισμού καθώς είναι επίσης γεμάτη με σημαντικά μαθήματα για επιχειρηματίες:
1) Η επιτυχία απαιτεί απόλυτη αφοσίωση στο αντικείμενό σας και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης 
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζόρνταν εργάστηκε ακούραστα για να φτάσει στην κορυφή και στη συνέχεια για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μπορούσε να πλησιάσει το επίπεδό του.
Οι επιχειρηματίες χρειάζονται την ίδια συνεχή όρεξη για βελτίωση. Το να μένεις στάσιμος και εφησυχασμένος μετά από μια επιτυχία σημαίνει ότι άλλες επιχειρήσεις μπορεί να σε φτάσουν και τελικά να σε ξεπεράσουν. Χρειάζεται απόλυτη αφοσίωση για να μείνεις στην κορυφή.
2) Το περιθώριο μεταξύ “καλού” και “σπουδαίου” είναι λεπτό αλλά σημαντικό
Κάθε αθλητής του NBA έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του μπάσκετ, με τις ομάδες που παίζουν στα πλέι-οφ να βρίσκονται σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο. Αλλά για τον Michael Jordan, η νίκη ήταν το μόνο πράγμα που είχε σημασία και ήταν πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να διασφαλίσει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα ήταν στην κορυφή.
Ομοίως, υπάρχουν πολλές “καλές” εταιρείες. Υπάρχουν λιγότερες “σπουδαίες” εταιρείες. Αυτό που χωρίζει τις καλές εταιρείες από τις καλύτερες συχνά δεν είναι πολύ. Οι επιχειρηματίες πρέπει πάντα να σκέφτονται τι μπορεί να τους δώσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Η προσπάθεια να ξεχωρίσεις και να εκπλήξεις τους πελάτες σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά!
3) Συγκεντρώσου στην ομάδα
Στα πρώτα του χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν επικεντρώθηκε πολύ στον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Αυτό τον έφτασε σε ένα ορισμένο επίπεδο, αλλά δεν του κέρδισε πρωτάθλημα. Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησε ότι αν επρόκειτο να κερδίσει, οι προσωπικές διακρίσεις πρέπει να παραμεριστούν υπέρ της επιτυχίας της ομάδας
Οι επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαίοι είναι, δεν μπορούν ποτέ να πετύχουν μόνοι τους. Η επιτυχία για οποιονδήποτε ιδρυτή εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την ικανότητα του να επιλέγει συνεργάτες που μπορούν να επιτύχουν συλλογικά περισσότερα από ό,τι ένα άτομο θα μπορούσε μόνο του.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.