Νέα Μελέτη: Τα lockdowns έσωσαν 3 εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη

Νέα Μελέτη: Τα lockdowns έσωσαν 3 εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη

lockdown

Στα τέλη Μαρτίου, οι επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου δημοσίευσαν μια έκθεση που δείχνει ότι τα lockdowns σε όλη την Ευρώπη είχαν αποτρέψει 59.000 θανάτους . Ήταν ακόμη μια απελπιστική περίοδος για πολλές χώρες σε ολόκληρη την ήπειρο, με τον Ιταλικό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας να αναφέρει 837 θανάτους μόνο στις 31 Μαρτίου.
Τα πράγματα έχουν πλέον βελτιωθεί δραστικά στην Ιταλία, όπου η καμπύλη έχει ισοπεδωθεί και υπήρχαν 53 θάνατοι στις 7 Ιουνίου. Το Imperial College δημοσίευσε τώρα νέα στοιχεία (4 Μαΐου), γεγονός που δείχνει ότι η κυβερνητική παρέμβαση έσωσε περίπου 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες .
Είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες είχαν συνολικά 128.928 θανάτους έως τις 4 Μαΐου. Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα νέο μηχανιστικό μοντέλο “Bayesian” του κύκλου μόλυνσης, προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των θανάτων που θα είχαν συμβεί αν δεν είχε αναληφθεί δράση. Διαπίστωσε ότι περίπου 690.000 ζωές έχουν σωθεί στη Γαλλία, μαζί με 630.000 στην Ιταλία και 560.000 στη Γερμανία.
Παρά τα θετικά ευρήματα, η μελέτη προειδοποίησε ότι μόνο το 3-4 τοις εκατό του πληθυσμού της Ευρώπης έχει προσβληθεί από το COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι η ανοσία αγέλης εξακολουθεί να είναι μια μακρινή προοπτική, ενώ η εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος είναι μια σημαντική πιθανότητα.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας