Τόσο πλουσιότερος έγινε ο Elon Musk πιάνοντας τον πρώτο στόχο παραγωγικότητας

Τόσο πλουσιότερος έγινε ο Elon Musk πιάνοντας τον πρώτο στόχο παραγωγικότητας

AP_20022715179207

Τα «12 βήματα» της αποζημίωσής του έχουν αρχίσει να αποδίδουν
Η Tesla έπιασε τον Ιανουάριο το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης, το πρώτο από τα 12 βήματα αποζημίωσης που θα κάνουν πλουσιότερο τον Elon κατά… 55 δισ. δολάρια!
Το πρώτο βήμα άνοιξε πράγματι τον δρόμο για να λάβει ο ιδιοκτήτης της τον πρώτο γύρο αμοιβής σε έναν τρελό χορό δισεκατομμυρίων. Αν η μετοχή παραμείνει στα ίδια επίπεδα διατηρώντας την κεφαλαιοποίηση για ένα εξάμηνο, ο Elon θα πάρει αποζημίωση της τάξης των 346 εκατ. δολαρίων.
Η θηριώδης κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι εξαιρετικά σημαντική για τον γενικό της διευθυντή Elon Musk, καθώς δεν παίρνει μισθό, αλλά «πακέτο αποδοχών» με βάση τη χρηματιστηριακή πορεία της εταιρίας. Και το πακέτο του 2018 ξεκλείδωσε, με την άνοδο της αξίας της. Το πακέτο περιλαμβάνει συνολική αποζημίωση της τάξης των 2 δισ., ο Musk δεν είχε βγάλει όμως ούτε σεντς ως τώρα, καθώς πράγματι ο τρόπος που αμείβεται παραείναι περίπλοκος. Αν οι εκτιμήσεις πάντως για την πορεία της Tesla πάνε σύμφωνα με το πλάνο του Musk, τότε οι συνολικές αποδοχές του για τα επόμενα χρόνια θα αγγίξουν τα 55,8 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία μεταξύ Musk και Tesla αρθρώνεται σε ένα πλάνο «12 βημάτων», αμοιβή σε μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δηλαδή, κάθε βήμα ξεκλειδώνει όταν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι στόχοι σε όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης και χρηματιστηριακής πορείας. Όσο η Tesla αυξάνει τις πωλήσεις και τα κέρδη της, τόσο πλουσιότερος γίνεται ο Musk. Είναι όμως και το άλλο, πως δεν πληρώνεται αν δεν ικανοποιηθούν αυτοί οι στόχοι.
Το ιντριγκαδόρικο σχέδιο για την τεράστια αμοιβή που υπογράφηκε το 2018 και ο CEO ξεκλείδωσε τώρα το πρώτο από τα 12 πακέτα που τον περιμένουν αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του για τη χρηματιστηριακή και εμπορική πορεία της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Tesla αποκάλυψε προσφάτως πως το αφεντικό της έχει τώρα τη δυνατότητα να αγοράσει 1,69 εκατ. μετοχές της, καθώς έπιασε και τα δύο προαπαιτούμενα: τα 20 δισ. δολάρια σε συνολικά έσοδα τρέχοντος έτους και την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας άνω των 100 δισ. δολαρίων. Αυτό προέβλεπε το πρώτο βήμα ώστε να ξεκλειδώσει το πακέτο αποδοχών. Οι μετοχές αξίζουν πάνω από 1,3 δισ., ο Musk μπορεί ωστόσο να τις αποκτήσει στην προνομιακή τιμή των 591 εκατομμυρίων, αποκομίζοντας έτσι κάπου 770 εκατ. δολάρια.

Αν η μετοχή της Tesla συνεχίσει την κούρσα ανόδου στο χρηματιστήριο, ο Musk θα ανοίξει και τα επόμενα πακέτα, δίνοντάς του έτσι πρόσβαση σε 20,3 εκατ. μετοχές της εταιρίας. Ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια. Όπως είναι γνωστό, ο γενικός διευθυντής δεν παίρνει μισθό από την εταιρία του, παρά «βραβεία υψηλού ρίσκου», όπως προβλέπει η νέα συμφωνία, που «διασφαλίζουν πως θα αμείβεται μόνο αν η Tesla και όλοι οι μέτοχοί της τα πάνε εξαιρετικά καλά».
 
Πηγή : newsbeast.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.