Πόσα χρήματα θα είχατε αν αγοράζατε μετοχές της Tesla όταν έκανε IPO

Πόσα χρήματα θα είχατε αν αγοράζατε μετοχές της Tesla όταν έκανε IPO

tesla-model_3_0

Ένα πολύ «δυνατό χαρτί» αποδεικνύεται η μετοχή της Tesla καταγράφοντας «ράλι» από την είσοδο της στη Wall Street ανάμεσα σε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.
Συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει «ράλι» άνω του 4.000% από τον Ιούνιο του 2010, όταν η μετοχή της ήταν στα μόλις 17 δολάρια. Αν λοιπόν κάποιος ήθελε να επενδύσει 1.000 δολάρια θα αποκτούσε 58 μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Με την τιμή της μετοχής να κλείνει την Παρασκευή στα 930 δολάρια θα βρίσκονταν με πάνω από 53.000 δολάρια στην τσέπη.
 Ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, είχε αυξήσει την τιμή στόχο της μετοχής στα 1.000 δολάρια από τα 800 που ήταν ενώ αύξησε και το στόχο του «bull case» στα 1.500 δολάρια από τα 1.350 δολάρια.
Ο μέσος στόχος της τιμής της μετοχής της Tesla από 33 αναλυτές φτάνει τα 678,23 δολάρια. Ωστόσο στο κλεισιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής οι Goldman Sachs και Morgan Stanley υποβάθμισαν τη σύσταση της μετοχής σε «sell» από «neutral» δηλαδή ουδέτερη, εξαιτίας της κλιμακούμενης ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, αλλά και για τις κεφαλαιακές της ανάγκες. Η τιμή στόχος της Morgan Stanley για την μετοχή της Tesla έπεσε στα 650 δολάρια από 680 που ήταν.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας