Τι είναι οι μετοχές Blue Chips;

Τι είναι οι μετοχές Blue Chips;

blue-chips

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές για τον όρο blue chips, νομίζοντας πως είναι κάποιος πολύπλοκος χρηματιστηριακός όρος. Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό και αναφέρεται στην κατάσταση κάποιων εταιρειών.

Ο όρος blue chips λοιπόν προσδιορίζει τις εταιρείες αυτές που είναι μεγάλες (συνήθως πολυεθνικές), σταθερές στην πορεία τους, έχουν ηγετικό ρόλο στον κλάδο τους και η αξία τους φτάνει τα πολλά δισεκατομμύρια.

Είναι εταιρείες που προσελκύουν συνήθως πιο συντηρητικούς επενδυτές, καθώς η μετοχή τους έχει αργή και σταθερή ανάπτυξη και θεωρούνται ασφαλείς. Πολλές από αυτές προσφέρουν μέρισμα και είναι ιδανικές για μακροπρόθεσμα κέρδη.

Παραδείγματα blue chips εταιρειών είναι οι Boeing, AT&T, McDonald’s, Coca-Cola, IBM, Nike, General Motors και άλλες. Βρίσκονται σε μεγάλους δείκτες όπως ο Dow Jones, S&P 500 και NASDAQ.

Θεωρείται πως ο όρος blue chips προήλθε από το Poker, καθώς οι μπλε μάρκες είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη αξία ($500).

Το BR επιθυμεί ο κάθε αναγνώστης του να είναι σε θέση να κατανοεί βασικούς όρους ώστε να μπορεί να διαβάζει κάθε άρθρο με άνεση. Για να διαβάσετε περισσότερους όρους, κάντε κλικ στην ετικέτα “Ορολογία” η πατήστε ΕΔΩ

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει