Προβλήματα με τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια: Το ΜέΡα25 προτείνει να πραγματοποιούνται δια ζώσης

Προβλήματα με τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια: Το ΜέΡα25 προτείνει να πραγματοποιούνται δια ζώσης

panepisthmia

Η περίοδος της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου για τα πανεπιστήμια της χώρας έχει ξεκινήσει και δεν είναι λίγα τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εξέτασης. Πολλοί φοιτητές διαμαρτύρονται, καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων ή άλλων λόγων αδυνατούν να εξεταστούν και αναγκάζονται να δώσουν ξανά το Σεπτέμβρη. Αρκετοί ακόμη αγχώνονται, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι με τα υπάρχοντα μέσα δεν τηρείται το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Με αυτά τα δεδομένα το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ζητά οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται δια ζώσης.  Βέβαια, η απόφαση για το τρέχον εξάμηνο έχει ληφθεί, το θέμα είναι να δούμε τι θα ισχύσει στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πολύ περισσότερο εάν έχουμε και νέο κύμα της πανδημίας.
Ανεξάρτητα από πολιτικές – ιδεολογικές απόψεις, είναι σημαντικό να εξεταστούν τα υπάρχοντα θέματα που έχουν προκύψει με τον ηλεκτρονικό τρόπο εξέτασης και να αναζητηθούν νέες λύσεις.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του ΜέΡα25:
Η εξ’ αποστάσεως εξέταση των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου πραγματοποιείται, παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο εξεταζόμενος λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο αδυνατεί να συμμετάσχει και απορρίπτεται, ενώ δημιουργούνται και βασικά προβλήματα κατά την επαλήθευση ταυτότητας. Υπάρχει βασικό ζήτημα διαβλητότητας των εξετάσεων από απόσταση μια και ο κάθε φοιτητής μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιον άλλο στη θέση του. Αυτό δε το γεγονός έχει και σημαντικές ταξικές διαστάσεις μια και μόνο οι οικονομικά ισχυροί μπορούν έναντι τιμήματος να αντικαθίστανται στην εξέταση από κάποιον άλλο. Το ΜέΡΑ25 προτείνει οι εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να πραγματοποιούνται δια ζώσης, με λιγότερα άτομα και μικρότερη διάρκεια εξέτασης.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας