Οι 10 ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει κάποιος

Οι 10 ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει κάποιος

singapore_singapore_01_introduzione_jpg_1200_630_cover_85

Όταν γίνεται αναφορά στον προσωπικό πλούτο, υπάρχουν 2 όψεις. Η μία είναι το εισόδημα του ατόμου αυτού και η δεύτερη πού αποφασίζει να το ξοδέψει.
Η δεύτερη εξαρτάται πολύ από το κόστος ζωής της πόλης που μένει, κάτι που επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο πληθυσμός και το νόμισμα.
Παρ’ όλο που το παγκόσμιο κόστος ζωής μειωθηκε κατά 4% τον τελευταίο χρόνο, το Visual Capitalist κατέταξε 133 πόλεις και μας παρουσιάζει τις 10 ακριβότερες να ζήσει κάποιος.

Την πρώτη θέση με ισοβαθμία καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη με 3,854 εκατομμυριούχους ανα 100,000 άτομα και την μέση τιμή ανά m2 για ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης να ανέρχεται στα $18,687. Πολύ ακριβότερη δηλαδή από πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι.
Η Οσάκα ανέβηκε 4 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, καθώς σαν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο και γόνιμο έδαφος για startups.
Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές πόλεις, μόνο 3 βρίσκονται στην λίστα (Παρίσι, Ζυρίζη, Γενεύη) σε σχέση με 7 τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το ευρώ και άλλα τοπικά νομίσματα “έχασαν” σε σχέση με το δολλάριο και το κόστος ζωής μειώθηκε.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.