Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του 2020 – Forbes

Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του 2020 – Forbes

bills-cash-collection-dollars-greek-flag

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Forbes δημοσιεύει την ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη. Οι περιουσίες της λίστας ενημερώθηκαν για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2020 και είναι πιθανό την στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς τα νούμερα αλλάζουν καθημερινά. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τους Έλληνες της λίστας:
#4 – Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (1 δισ.) διευθύνει από το 1972 ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά γκρουπ με φάσμα δραστηριοτήτων από τον πετρελαϊκό, τον εφοπλιστικό, τον τραπεζικό και τον ξενοδοχειακό χώρο καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα του ομίλου είναι οι Motor Oil, Vegas Oil and Gas, Avin Oil, Τράπεζα Πειραιώς, ANEK Lines, Star Channel, Alpha TV, NJV Athens Plaza, Audiovisual, Odeon, κ.ά. Ναυαρχίδα του ομίλου θεωρείται η μονάδα των διυλιστηρίων της Motor Oil Ελλάς.
#3 – Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (1.1 δισ.) είναι ένας από τους πιο ισχυρούς εμπόρους χαλκού στον κόσμο και δημιούργησε τη φήμη της Glencore ως κυρίαρχη δύναμη στον χαλκό. Μάλιστα, είναι γνωστός και με το παρατσούκλι “Ο βασιλιάς του χαλκού.” Διαθέτει μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα, ενώ έχει επενδύσει σε ακίνητα μεγάλης αξίας. To 2015 αγόρασε το 3ο ακριβότερο διαμέρισμα σε ολόκληρο το Λονδίνο. Πάντως, η περσινή χρονιά τον βρήκε να αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο λόγο σειράς ερευνών για λογιστικές παρατυπίες σε ορυχεία που ήταν διευθυντής.
#2 – Ο Ιβάν Σαββίδης (1.7 δισ.) μπορεί να μην έχει παρουσία στην ελληνική λίστα, όμως αξίζει να κάνουμε μια αναφορά λόγο της ελληνικής καταγωγής του και της έντονης επιχειρηματικής του παρουσίας στη χώρα μας. Το 2004 ίδρυσε τον όμιλο εταιρειών Agrocom, όπου σήμερα ενώνει πάνω από 40 εταιρείες και είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους ομίλους στην Ρωσία. O Ρώσος επιχειρηματίας είναι περισσότερο γνωστός στην χώρα μας για την διαχείριση του Macedonia Palace, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
#1 – Ο Φίλιππος Νιάρχος, (2.8 δισ.) ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου, κληρονόμησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του πατέρα του, καθώς και συλλογές διάσημων έργων τέχνης, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή πλούτου του και με τα οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.