“Αλμα” για τη Virgin Galactic του Μπράνσον μετά τη συμφωνία με τη NASA για εκπαίδευση αστροναυτών

“Αλμα” για τη Virgin Galactic του Μπράνσον μετά τη συμφωνία με τη NASA για εκπαίδευση αστροναυτών

dt.common.streams.StreamServer

“Αλμα” καταγράφουν οι μετοχές της Virgin Galactic τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι υπέγραψε συμφωνία με τη NASA στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία διαστημικού τουρισμού θα αναλάβει την εκπαίδευση των αστροναυτών για τα ταξίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η εισηγμένη εταιρεία, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε “Space Act Agreement” με το Johnson Space Center της NASA, το οποίο ηγείται του προγράμματος αστροναυτών της διαστημικής υπηρεσίας στο Χιούστον.
Οι μετοχές της Virgin Galactic καταγράφουν κέρδη της τάξης του 13% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, από την τιμή κλεισίματος των 15 δολαρίων ανά μετοχή την Παρασκευή.
Όπως ανακοίνωσε η Virgin Galactic, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα αναπτύξει ένα “ιδιωτικό πρόγραμμα προετοιμασίας αστροναυτών σε τροχιά”, παρόμοιο με αυτό που έχει αναπτύξει για την προετοιμασία των τουριστών που θα συμμετέχουν στις πτήσεις της.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιδιώξει να “αγοράσει” θέσεις σε πτήσεις προς τον διαστημικό σταθμό, υπηρεσία που επί του παρόντος παρέχει μόνο η αντίπαλός της SpaceX, του Έλον Μασκ, με το διαστημικό σκάφος Crew Dragon. Η Virgin Galactic επεσήμανε ότι οι εν λόγω αποστολές “θα μπορούσαν να αφορούν τόσο ιδιωτών όσο και επιστημόνων που μετέχουν σε κυβερνητικά προγράμματα”.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη NASA σε αυτό το ιδιωτικό τροχιακό πρόγραμμα διαστημικών πτήσεων, το οποίο όχι μόνο θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα διαστημικών πτήσεων, αλλά και να προσφέρουμε υποδομή διαστημικής εκπαίδευσης στη NASA και σε άλλες υπηρεσίες”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Galactic Τζορτζ Γουάιτσαιτς.
Στην ανακοίνωσή της η Virgin Galactic δεν αναφέρει ποιο είναι το ποσό που θα λάβει από τη NASA για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι η Virgin Galactic έχει μέχρι τώρα εξασφαλίσει 603 κρατήσεις ιδιωτών πελατών που θέλουν να πετάξουν στο διάστημα, με την τιμή των εισιτηρίων να κυμαίνεται από 200.000 εώς 250.000 δολάρια κατ’ άτομο. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις της, καθώς συνεχίζει ακόμη τις δοκιμές στη βάση της στο Νέο Μεξικό.
Πηγή: Capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας