Διάσημη ανθρωπολόγος: Οι νέοι δεν πρέπει να θέλουν να γίνουν οι επόμενοι Bill Gates

Διάσημη ανθρωπολόγος: Οι νέοι δεν πρέπει να θέλουν να γίνουν οι επόμενοι Bill Gates

Jane Goodall

Μιλώντας στο CNBC από το συνέδριο CogX της περασμένης εβδομάδας, η Goodall είπε ότι οι νέοι δεν πρέπει να αναζητούν να γίνουν «οι επόμενοι Bill Gates», όταν ρωτήθηκε πώς πρέπει να μετρήσουν την επιτυχία τους.
“Κανείς δεν χρειάζεται τόσα πολλά χρήματα. Εννοώ, σκεφτείτε την Amazon και τον Jeff Bezos. Δεν χρειάζεται όλα αυτά τα χρήματα.”
Οι Bezos και  Gates είναι οι πρώτοι και δεύτεροι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αντίστοιχα, σύμφωνα με το Forbes . Αλλά ο Gates είναι επίσης γνωστός για τη φιλανθρωπία του, έχοντας ιδρύσει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates το 2000 με τη σύζυγό του. Πρόσφατα υποσχέθηκε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια συμμαχία εμβολίων Gavi εν μέσω της κρίσης του κορονoϊού. Εν τω μεταξύ, ο Bezos ξεκίνησε το Bezos Earth Fund τον Φεβρουάριο, με δωρεά $10 δις και το Fund One Day με δωρεά $2 δις το 2018. Επίσης, πρόσφατα δωρίζει 100 εκατομμύρια δολάρια στο Feeding America’s Covid-19 Response Fund.
Η Goodall, η οποία φημίζεται για την πρωτοποριακή μελέτη της σχετικά με τους χιμπατζήδες, είπε ότι οι νέοι πρέπει να στοχεύουν να κάνουν κάτι για το οποίο είναι παθιασμένοι. Αλλά είπε επίσης ότι πρέπει να κάνουμε χώρο για «διαφορετικά πρότυπα επιτυχίας».
“Η επιτυχία είναι, ναι, να κατακτήσει κανείς την καριέρα που θέλετε, να πάρει τη δουλειά που θέλει, να αποκτήσετε το είδος της ζωής που θέλει, Εννοώ, ίσως θέλεις να μεγαλώσεις μια οικογένεια, να είσαι μητέρα και να είσαι στο σπίτι – αυτό δεν πρέπει να χλευάζεται”.
Ακόμη, η Goodall είπε ότι είχε μάθει από τους χιμπατζήδες που μελέτησε για το πόσο σημαντική είναι η γονική υποστήριξη στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής ενός νεαρού χιμπατζή στον καθορισμό του μέλλοντός τους.
Η Goodall είναι ίσως πιο γνωστή για την παρατήρησή της το 1960 ότι οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούσαν γρασίδι για να ψαρεύουν τα μυρμήγκια από μια αποικία για να φάνε, μια ανακάλυψη που αναιρεί την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι άνθρωποι ήταν τα μόνα είδη που χρησιμοποιούσαν εργαλεία.
Η Goodall είπε ότι είχε προσεγγιστεί από αρκετούς νέους που δήλωσαν ότι ήθελαν να είναι «επιτυχημένοι και διάσημοι» σαν αυτήν, ζητώντας συμβουλές για το πώς θα μπορούσαν να το επιτύχουν. Εκείνη απαντάει; “Πρώτα απ ’όλα, αυτό δεν πρέπει να είναι ο στόχος σου στη ζωή. Νομίζεις ότι ήθελα να είμαι επιτυχημένη και διάσημη; Ήθελα να μάθω για τους χιμπατζήδες, ναι. Μου είπαν ότι έπρεπε να αποκτήσω διδακτορικό, γι ’αυτό δούλεψα πολύ σκληρά για να το πετύχω”

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.