Συνελήφθη για απάτη δισεκατομμυρίων ο πρώην CEO της Wirecard

Συνελήφθη για απάτη δισεκατομμυρίων ο πρώην CEO της Wirecard

g

Οι Γερμανικές αρχές συνέλλαβαν τον Markus Braun, πρήων CEO της Wirecard με έδρα το Μόναχο. Σύμφωνα με το Techcrunch, ο ίδιος παραδώθηκε στην αστυνομία την ίδια ημέρα που η εταιρεία παραδέχθηκε πως τα $2.1 δισεκατομμύρια που βρέθηκηκαν στον ισολογισμό της… δεν υπήρχαν!
Ο Braun διατελούσε χρέη στη εταιρεία για πάνω από μια δεκαετία, έως ότου η Ernst&Young μετά από έλεγχο που έκανε βρήκε αυτή την “τρύπα” των 2 δισ. στον ισολογισμό.
H Wirecard ήταν μια από τις μεγαλύτερα υποσχόμενες fintech της Γερμανίας, η οποία ήταν και εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2005. Μάλιστα το 2019, είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση $1 δισ. από την Softbank για επέκταση των εργασιών της στην Ασία.
Η εταιρεία άλλαζε τα αποτελέσματά της μέσω round-tripping συναλλαγών και “φούσκωνε” τις πωλήσεις και κέρδη σε θυγατρικές της σε Δουβλίνο και Ντουμπάι.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η αξία της να κατρακυλήσει στα $1.8 δισ. από τα $27 δισ. που βρισκόταν πριν λίγες μέρες. Η μετοχή της συγκεκριμένα βρισκόταν στις 18 Ιουνίου στα 100€ ενώ σήμερα κυμαίνεται στα 15-18.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.