VentureFriends: Γιορτάζουν τον τέταρτο χρόνο παρουσίας τους στο οικοσύστημα των startups και κάνουν έναν απολογισμό της δράσης τους

VentureFriends: Γιορτάζουν τον τέταρτο χρόνο παρουσίας τους στο οικοσύστημα των startups και κάνουν έναν απολογισμό της δράσης τους

venture

Οι VentureFriends γιορτάζουν τον τέταρτο χρόνο παρουσίας τους στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και κάνουν μια σύνοψη τους αποτυπώματος που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, μέσα από τις επενδύσεις τους μέχρι σήμερα.

Μέχρι τον Μάιο του 2020 έχουν επενδυθεί συνολικά 164 εκατ. ευρώ σε 32 startups, που έχει υποστηρίξει το VentureFriends μέσα από 2 funds, εκ των οποίων τα 46.6 εκατ. ευρώ προέρχονται από τους VentureFriends και τα υπόλοιπα από μεγάλα διεθνή funds.
Οι 20 από τις 32 startups έχουν βάση την Ελλάδα ενώ οι 15 από αυτές έχουν αναπτυχθεί σε νέες γεωγραφικές αγορές καταφέρνοντας συνολικά για τις εταιρείες του VentureFriends το 87% των εσόδων να έρχεται από πελάτες εκτός Ελλάδας. Επιπρόσθετα, ακόμα 5 επιτυχημένες startups του εξωτερικού από το portfolio των VentureFriends έχουν φέρει τουλάχιστον ένα τμήμα τους στην Ελλάδα, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας στη χώρα αλλά και στην αύξηση των δεξιοτήτων των Ελλήνων επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας. Σήμερα στις εταιρείες που έχει υποστηρίξει το VentureFriends  απασχολούνται 1102 άτομα με τα 555 να είναι βασισμένα στην Ελλάδα.
Μερικά παραδείγματα επιτυχημένων startup εταιριών που έχει επενδύσει το fund και έχουν ήδη φτάσει σε σημαντικά μεγέθη είναι η Blueground, το Instashop και η Spotawheel.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα VC Funds μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.