Η SPACE HELLAS επικεφαλής ευρωπαϊκού έργου κυβερνοασφάλειας PANDORA

Η SPACE HELLAS επικεφαλής ευρωπαϊκού έργου κυβερνοασφάλειας PANDORA

cybersecurity

Ένα νέο φιλόδοξο έργο έρευνας και ανάπτυξης, με τον τίτλο PANDORA: Cyber Defence Platform for Real-Time Threat Hunting, Incident Response and Information Sharing ενέκρινε προς χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την πρόταση που υπέβαλε η Space Hellas, ως επικεφαλής σύμπραξης 15 φορέων.
ΤοPANDORA είναι ένα από τα πρώτα 16 έργα που εντάσσονται στο EDIDP (European Defense Industrial Development Programme), το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για συγχρηματοδότηση έργων R&D στον τομέα της άμυνας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι€ 7,6 εκ. και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση € 6,8 εκΣκοπός του PANDORA είναι η ανάπτυξη ενός ανοιχτού συστήματος λογισμικού για την ανίχνευση και αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία τερματικών (endpoint protection) και την ανταλλαγή πληροφοριών (threat intelligence sharing).
Η κοινοπραξία του PANDORA, της οποίας η Space Hellas είναι συντονιστής, απαρτίζεται από αμυντικές βιομηχανίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από οκτώ ευρωπαϊκά κράτημέλη.
Συγκεκριμένα, οι φορείς είναι: Thales Hellas, Infili Technologies, Orion Innovations (Ελλάδα), Ubitech (Κύπρος), Naval Group, Gatewatcher (Γαλλία), GMVIS SkySoft, INESC TEC, CINAMIL (Πορτογαλία), CTTC (Ισπανία), AIT (Αυστρία), ΗM EI, CyberServices (Ουγγαρία), Thales Belgium, NVISO (Βέλγιο).
Η Ελληνική συμμετοχή στο έργο ανέρχεται στο 38% επί του προϋπολογισμού. Η τεχνολογική λύση του PANDORA απευθύνεται πρωτίστως σε κυβερνητικούς φορείς στον τομέα της άμυνας, ενώ καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της πρότασης, αλλά και του έργου εν γένει, είναι η ενεργός υποστήριξή του από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία συμμετέχουν στο PANDORA, όχι μόνο ως τελικοί χρήστες/αποδέκτες, αλλά και ως συγχρηματοδότες.
Το PANDORA έχει εξάλλου άμεση συνάφεια με το διακρατικό έργο «Cyber Threats and Incident Response Information Sharing Platform (CTISP)» το οποίο εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος PESCO και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ.
Στην επιτυχία της πρότασης συνέβαλε αποτελεσματικά η εποικοδομητική συνεργασία της Space Hellas, με τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 2/2 Το σύστημα του PANDORA θα δοκιμαστεί σε δύο σενάρια χρήσης, συγκεκριμένα στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων σύγχρονης φρεγάτας και των στρατιωτικών δικτύων αισθητήρων
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει