Οι πόλεις που φιλοξενούν τις περισσότερες εταιρείες Unicorn

Οι πόλεις που φιλοξενούν τις περισσότερες εταιρείες Unicorn

Unicorn-Startups-List-2018

Ποιες πόλεις φιλοξενούν τις περισσότερες εταιρείες Unicorn; (Τι είναι η Unicorn;) Η Κίνα έχει εξελιχθεί σε μια δύναμη που πρέπει να είναι υπολογίσιμη στο παγκόσμιο startup οικοσύστημα. Το Πεκίνο ανεβαίνει ήδη στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των πόλεων που φιλοξενούν τις περισσότερες startup εταιρείες αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο. H πιο διάσημη από όλες τις πόλεις παραμένει το San Francisco, με τη Silicon Valley.
Εν τω μεταξύ, η Σαγκάη προσπαθεί να φτάσει στη λίστα την απέναντι ακτή των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη. Η μόνη πόλη στην πρώτη δεκάδα που δεν είναι ούτε Κίνα ούτε στις ΗΠΑ είναι το Λονδίνο στην 5η θέση.
Και οι δύο startup εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο προέρχονται σήμερα από την Κίνα, επισημαίνοντας την αυξανόμενη σημασία της χώρας στον τομέα.
Κατά τον υπολογισμό των Unicorns ανά χώρα, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι πολύ μπροστά από την Κίνα με 228 τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με την CB Insights, σε σύγκριση με 122 στην Κίνα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.