Goldman Sachs: Οι μετοχές που θα πρωτοστατήσουν στην πράσινη ανάπτυξη

Goldman Sachs: Οι μετοχές που θα πρωτοστατήσουν στην πράσινη ανάπτυξη

goldman-sachs-trapeza-750

Τις μετοχές οι οποίες θα οδηγήσουν  την Ευρώπη προς ένα πιο πράσινο μέλλον επιλέγει η Goldman Sachs με αφορμή την Πράσινη Συμφωνία.
Η Goldman χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «το μεγαλύτερο οικονομικό κίνητρο που έχει δει η Ευρώπη από το Σχέδιο Marshall», το οποίο στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 και στη μείωση των εκπομπών κατά 50% -55% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.
Οι αναλυτές της Goldman πρότειναν ότι η αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών που επιτεύχθηκε από τα Εθνικά Σχέδια Ενέργειας των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε να δει μια αύξηση των κερδών για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Η τράπεζα θεωρεί ότι το σχέδιο – το οποίο με βάση μια συντηρητική εκτίμηση θα κοστίσει στην περιοχή περί τα 7 τρισ. ευρώ (7,9 τρισεκατομμύρια δολάρια) – θα ενισχύσει το βραχυπρόθεσμο ΑΕΠ  και την απασχόληση χάρη σε ένα «μεγάλο κύμα επενδύσεων σε υποδομές ενέργειας, στην ανακαίνιση κτηρίων, στα αυτοκίνητα και στα βιομηχανικά προϊόντα».
Στον τομέα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, η Goldman εξέδωσε συστάσεις για «αγορά» για την ιταλική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας Enel, τη γερμανική ηλεκτρική εταιρεία RWE, την Iberdrola της Ισπανίας, την ισπανική θυγατρική EDP και την ισπανική θυγατρική EDPR, τη δανική πολυεθνική Orsted και τη βρετανική SSE, με την επίδραση κυματισμού της πράσινης επανάστασης πέρα από το ίδιο το μπλοκ.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας