Elon Musk: Αυτά τα 5 πράγματα πίστευε οτι θα αλλάξουν τον κόσμο όταν ήταν νέος

Elon Musk: Αυτά τα 5 πράγματα πίστευε οτι θα αλλάξουν τον κόσμο όταν ήταν νέος

12c5f20e0b2e9ade6f7b79765e9121a5

Πριν ο Elon Musk γίνειν δισεκατομμυριούχος ή ακόμα και εκατομμυριούχος, ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Εκείνα τα χρόνια ονειρευόταν την εξερεύνηση του διαστήματος και μιλούσε συνεχώς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα , σύμφωνα με το βιβλίο «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future» του Ashlee Vance.
Τότε, ο νεαρός Musk πίστευε ότι πέντε βασικά πράγματα θα επηρέαζαν σημαντικά τον κόσμο.
«Όταν σκεφτόμασταν τι θα άλλαζε πιθανότατα το μέλλον», δήλωσε ο Musk στο podcast «Third Row Tesla» τον Φεβρουάριο, «υπήρχαν πέντε πράγματα που νόμιζα ότι θα ήταν:»
1. Διαδίκτυο
Ο Musk πίστευε ότι το Διαδίκτυο, που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’90 , θα ”αλλάξει ριζικά την ανθρωπότητα”, είπε στο podcast. «Δεν θα το θεωρούσα βαθιά διορατικότητα, αλλά μάλλον προφανές», είπε ο Musk.
«Ο τρόπος με τον οποίο οι πληροφορίες λειτουργούσαν ήταν με διάχυση. Ένας άνθρωπος θα έπρεπε να καλέσει έναν άλλο άνθρωπο ή να του γράψει σε ένα γράμμα. [Ήταν] εξαιρετικά αργή διάχυση. Και αν θέλατε πρόσβαση σε βιβλία και δεν είχατε βιβλιοθήκη, δεν την είχατε. ΤΤώρα έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα τα βιβλία και μπορείτε να βρίσκεστε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στην κορυφή του βουνού και να έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες της ανθρωπότητας εάν έχετε σύνδεση Διαδίκτυο», είπε στο podcast.
2. Πολυ-πλανητική ζωή
Ο Mask πίστευε ότι «το να κάνεις τη ζωή πολυ-πλανητική και να κάνεις τη συνείδηση ​​πολυ-πλανητική» θα άλλαζε τον κόσμο, είπε στο podcast.
3. Αλλαγή της ανθρώπινης γενετικής
Και συμβαίνει σήμερα, με τεχνολογία όπως η Crispr, είπε ο Musk στο podcast.
«Θα γίνει φυσιολογικό, νομίζω, να αλλάξουμε το ανθρώπινο γονιδίωμα για να απαλλαγούμε από ασθένειες ή τάσεις για διάφορες ασθένειες», είπε. «Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κατευθυνθείτε. Εάν έχετε μια κατάσταση όπου σίγουρα θα πεθάνετε από κάποιο καρκίνο σε ηλικία 55 ετών, θα προτιμούσατε να το επεξεργαστείτε. ”
4. Βιώσιμη ενέργεια
«Η αειφορία, στην πραγματικότητα, ήταν κάτι που νόμιζα ότι ήταν σημαντικό προτού οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις γίνουν τόσο προφανείς όσο είναι», είπε στο podcast.
5. Τεχνητή νοημοσύνη
«Το AI είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Musk στο podcast.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι «ικανή για πολύ περισσότερα από ό, τι σχεδόν όλοι γνωρίζουν και ο ρυθμός βελτίωσης είναι εκθετικός», είπε ότι είπε στο συνέδριο τεχνολογίας South by Southwest του 2018. «Θέλουμε μια στενή σύνδεση μεταξύ της συλλογικής ανθρώπινης νοημοσύνης και της ψηφιακής νοημοσύνης»
Όπως έχει δείξει η ιστορία αυτό που έκανε ο Elon Musk και έγινε σπουδαίος ήταν να οραματιστεί το μέλλον και οι εταιρείες που ίδρυσε όπως η PayPal, η Tesla, η SpaceX και η OpenAI να συμβαδίζουν με αυτά που πίστευε πως θα αλλάξουν τον κόσμο
Πηγή: Cnbc Make It

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.