Αυτός είναι ο καλύτερος CEO αυτή τη στιγμή στον κόσμο σύμφωνα με το Harvard Business Review

Αυτός είναι ο καλύτερος CEO αυτή τη στιγμή στον κόσμο σύμφωνα με το Harvard Business Review

bpy-12-18_inside_03-huang

Ποιός είναι ο καλύτερος CEO του κόσμου; Ο Jensen Huang, ο οποίος είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεξεργασίας γραφικών Nvidia, στέφθηκε ως ο CEO με την καλύτερη απόδοση, από την πιο πρόσφατη κατάταξη CEO του Harvard Business Review για το 2019. Η δημοσίευση αξιολόγησε τους Διευθύνοντες Συμβούλους από την οικονομική απόδοση των εταιρειών τους και συνυπολογίζει κατά 30% τα κριτήρια ESG τους. (Τι είναι τα κριτήρια ESG μιας επιχείρησης;)
Ο Jensen Huang γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1963 και είναι αμερικανός – γεννημένος στην Ταϊβάν δισεκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και ηλεκτρολόγος μηχανικός. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας επεξεργασίας γραφικών Nvidia την οποία ίδρυσε το 1993 με τους Curtis Priem και Chris Malachowsky και είναι από τότε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO).
Πρώτα χρόνια και εκπαίδευση
Ο Χουάνγκ γεννήθηκε στην παράκτια πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν. Η οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετακόμισε στο Oneida, στο Κεντάκι και στη συνέχεια στο Όρεγκον. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Αλόχα, έξω από το Πόρτλαντ.
Ο Χουάνγκ έλαβε το πτυχίο του στην ηλεκτρολογία από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον το 1984 και το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτρολογία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1992.
Καριέρα
Μετά το κολέγιο ήταν διευθυντής της LSI Logic και σχεδιαστής μικροεπεξεργαστών στην Advanced Micro Devices Inc. (AMD). Στα 30α γενέθλιά του το 1993, ο Χουάνγκ συν-ίδρυσε τη Nvidia στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος. Κατέχει ένα τμήμα των μετοχών της Nvidia αξίας περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από το 2016.
Το 2007 Κέρδισε 24,6 εκατομμύρια δολάρια ως Διευθύνων Σύμβουλος, κάτι που τον έκανε τον 61ο υψηλότερα αμειβόμενο CEO της Αμερικής σύμφωνα με το Forbes.
Φιλανθρωπία
Ο Χουάνγκ έδωσε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ 30 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του Κέντρου Μηχανικών. Το κτίριο είναι το δεύτερο από τα τέσσερα που αποτελούν το τετράγωνο Επιστήμης και Μηχανικής του Στάνφορντ. Επίσης, ο Χουάνγκ έδωσε στο alma mater Oneida Baptist Institute 2 εκατομμύρια δολάρια για να χτίσει το Huang Hall, έναν νέο κοιτώνα κοριτσιών και ένα κτίριο αιθουσών.
Το 2007, ο Χουάνγκ ήταν ο αποδέκτης του βραβείου Pioneer Business Leader του Silicon Valley Education Foundation για το έργο του τόσο στον εταιρικό όσο και στον φιλανθρωπικό κόσμο.
Πηγές: Statista, Wikipedia
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.