Χαμός στο Twitter: Χακαρίστηκαν λογαριασμοί διασήμων και ζητούσαν λεφτά από τους ακολούθους τους

Χαμός στο Twitter: Χακαρίστηκαν λογαριασμοί διασήμων και ζητούσαν λεφτά από τους ακολούθους τους

xamos hack sto twitter

Αναστάτωση στο Twitter προκλήθηκε χθες, το βράδυ της Τετάρτης 15/7, καθώς φαίνεται πως λογαριασμοί επαληθευμένων διασήμων χακαρίστηκαν με αποτέλεσμα να γίνουν δημοσιεύσεις απάτης προς τους ακολούθους τους.
Πιο συγκεκριμένα, προφίλ όπως του Elon Musk, του Bill Gates και του Jeff Bezos έκαναν παρόμοιες αναρτήσεις την ίδια στιγμή, στις οποίες παρότρυναν τους ακολούθους τους να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό και σε αντάλλαγμα θα έπαιρναν πίσω το διπλάσιο ποσό. Ο χάκερ είχε συμπεριλάβει την διεύθυνση bitcoin κάτω από το μήνυμα για να γίνουν οι πληρωμές.
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε πόσοι εκατομμύρια χρήστες μπορεί να είδαν αυτά τα post και πόσοι μπορεί να έπεσαν θύμα απάτης.
Δείτε ένα παράδειγμα της ανάρτησης των χάκερς στο προφίλ του Bill Gates:

“Όλοι μου ζητούν να δώσω πίσω”, ανέφερε ένα tweet από τον λογαριασμό του ο Bill Gates. “Στέλνεις 1.000 $, σου στέλνω 2.000 $.
Το Twitter είπε ότι ήταν μια «συντονισμένη» επίθεση που στόχευε τους υπαλλήλους του «με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».
“Γνωρίζουμε ότι [οι χάκερ] χρησιμοποίησαν αυτήν την πρόσβαση για να πάρουν τον έλεγχο πολλών (συμπεριλαμβανομένων επαληθευμένων) λογαριασμών και Tweet για λογαριασμό τους”, δήλωσε η εταιρεία σε μια σειρά tweets.
Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ έγραψε: «Σκληρή μέρα για εμάς στο Twitter. Όλοι αισθανόμαστε απαίσια για αυτό που συνέβη».
Ακολουθούν ορισμένοι από τους παραβιασμένους λογαριασμούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα:
Bill Gates
Elon Musk
Jeff Bezos
Joe Biden
Barack Obama
Mike Bloomberg
Warren Buffet
Apple
Kanye West
Wiz Khalifa
Kim Kardashian
Floyd Mayweather
Uber
CoinDesk
Binance
Bitcoin
Gemini

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.