Τα έξυπνα γυαλιά της καναδικής North εξαγόρασε η Google

Τα έξυπνα γυαλιά της καναδικής North εξαγόρασε η Google

north_focals_google

Την καναδική εταιρεία North, που δραστηριοποιείται στον τομέα των έξυπνων γυαλιών από το 2012, εξαγόρασε η Google. Το τίμημα για την εξαγορά, η οποία φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό και επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα μέσω εκατέρωθεν επίσημων ανακοινώσεων, κυμαίνεται στα 180 εκατ. δολάρια, σύμφωνα τουλάχιστον με διεθνή μέσα.
Η North εκτιμάται ότι έχει εξαιρετική τεχνογνωσία στο αντικείμενο των έξυπνων γυαλιών,παρότι το πρώτο δείγμα που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν δεν είχε μεγάλη εμπορική απήχηση. Τα γυαλιά που έχει παρουσιάσει, ονόματι Focals, είναι εφοδιασμένα με έναν επεξεργαστή, μια μπαταρία και ένα Bluetooth στο σκελετό τους, ενώ ελέγχονται μέσω ενός δαχτυλιδιού που ονομάζεται Loop και είναι συμβατό με τον οικιακό βοηθό της Amazon, Alexa. Έτσι οι χρήστες των γυαλιών, μπορούν να βλέπουν μέσα από αυτά τις ειδοποιήσεις τους ακόμα και να καλούν ταξί. Το βασικό ζευγάρι κοστίζει 599 δολάρια ενώ με για να προστεθούν φακοί μυωπίας σε αυτά οι χρήστες πρέπει να δώσουν άλλα 200 δολάρια.
Η συγκεκριμένη εξαγορά επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού για τον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ενός τομέα που πρωτοστατεί στα επιχειρηματικά πλάνα των μεγάλων παικτών της τεχνολογίας. Να θυμίσουμε ότι Appleκαι Samsung φημολογείται ότι ετοιμάζουν τα δικά τους γυαλιά ενώ και η Oculus της Facebookσχεδιάζει να βάλει στη μαζική παραγωγή τις λύσεις εικονικής πραγματικότητας που σχεδιάζει. Σύμφωνα μάλιστα με διεθνή Μέσα η αντίστοιχη λύση της Apple θα είναιέτοιμη το 2022.

 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει