Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Plum!

Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Plum!

plum

Η Plum, η fintech startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που προσφέρει μια «έξυπνη» εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Η χρηματοδότηση, η οποία ολοκληρώθηκε κατά την έξαρση της τρέχουσας παγκόσμιας επιδημίας, θα υποστηρίξει τα πλάνα της Plum για επέκταση σε νέες Ευρωπαϊκές χώρες και θα αναπτύξει περαιτέρω την εφαρμογή.
Του νέου γύρου ηγήθηκε η Global Brain , με έδρα την Ιαπωνία, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Έρευνας και Ανάπτυξης και της VentureFriends, δύο επενδυτικών οχημάτων που είχαν συμμετάσχει και σε παλιότερες χρηματοδοτήσεις της εταιρείας. Πέραν αυτών, η εταιρεία έλαβε 2,5 εκατομμύρια λίρες ως μέρος του προγράμματος Future Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Plum μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 19,3 εκατ. δολάρια.
Ενώ οι παραδοσιακοί κανόνες για αποταμίευση χωρίς τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι στρογγυλεμένες αυξήσεις, έχουν δει σημαντική μείωση, ο αυτοματισμός που προσφέρει η Plum έχει οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση της εξοικονόμησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Τον Ιούνιο, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 5 φορές στις αποταμιεύσεις των χρηστών συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020 και αύξηση 163% στην εναλλαγή λογαριασμών (π.χ ηλεκτρικής ενέργειας) μέσω της εφαρμογής Plum, δημιουργώντας έτσι επιπλέον χρήματα για τους χρήστες της.
Στο πλαίσιο, η Plum συμπεριέλαβε σημαντικές ενημερώσεις που στοχεύουν στην ενσωμάτωση όλων των σημαντικών στοιχείων της προσωπικής χρηματοδότησης σε μία εφαρμογή και, συνεπώς, στη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας των ανθρώπων ακόμη περισσότερο.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας