Greece2040: Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2040 για να ανακάψει η Ελληνική οικονομία;

Greece2040: Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2040 για να ανακάψει η Ελληνική οικονομία;

key-951783_1280-1024x576

Μπορεί πριν ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 η Ελλάδα να “πανηγύριζε” που βγήκε από τα προγράμματα bailout και το μέλλον να φαινόταν πιο φωτεινό, όλα αυτά όμως μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από ελπιδοφόρες σκέψεις.
Τουλάχιστον από τις προβλέψεις του IHS Markit, μπορούμε να κρατήσουμε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας είναι υπερβολικά αργοί για να μειωθεί σημαντικά το χρέος της, το οποίο παραμένει υψηλό. Προβλέπεται μάλιστα πως το 2030 θα είναι 20% υψηλότερο από αυτό που υπολογίζεται.
Και αν το 2030 φαίνεται μακριά, μιας πλήρης ανάκαμψη της οικονομίας θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο χρόνο. Σύμφωνα με μια εταιρεία στο Λονδίνο, το ελληνικό ΑΕΠ θα φτάσει στα επίπεδα του 2007 το έτος 2040.
Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζονται περισσότερες ενέργειες που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της Ελλάδας ώστε το G2040 ή Greece2040 να συμβεί νωρίτερα!
 
Πηγή: neoskosmos.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.