Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών από την αρχή της πανδημίας;

Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών από την αρχή της πανδημίας;

tech-logos-c-shutterstock

Σε αντίθεση με τις αεροπορικές εταιρείες, τις αλυσίδες ξενοδοχείων, τα εστιατόρια και εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται για επιβίωση εν μέσω της πανδημίας COVID-19 , οι πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο έχουν επηρεαστεί σημαντικά θετικά από την κρίση (μέχρι στιγμής).
Αψηφώντας την τρομερή κατάσταση της συνολικής οικονομίας, όλοι εκτός από έναν από τους ομίλους εταιρειών GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft) παρουσίασαν διψήφια αύξηση εσόδων για τους τρεις μήνες που έληξε τον Ιούνιο, συγκεντρώνοντας συνολικά 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το δεύτερο τρίμηνο.
Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, η Amazon αύξησε τα έσοδά της κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό από έτος σε έτος τους πρώτους έξι μήνες του 2020, με ένα τριμηνιαίο ρεκόρ κέρδους στο δεύτερο τρίμηνο ως το κερασάκι στην τούρτα.
Ενώ η επιτυχία της Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται λογική, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι άλλαξαν σε διαδικτυακές αγορές κατά το κλείδωμα, η σχετική ασυλία έναντι της κρίσης που έδειξαν η Apple, η Google και το Facebook είναι περισσότερο έκπληξη. Σε τελική ανάλυση, οι δύο τελευταίοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διαφημιστικές δαπάνες, οι οποίες μειώθηκαν αισθητά τους τελευταίους μήνες, ενώ η Apple πωλεί καταναλωτικά αγαθά σε υψηλές τιμές, μια επιχείρηση που δεν φαίνεται να είναι εξατομικευμένη για περιόδους μαζικής ανεργίας και οικονομικής αβεβαιότητας.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει