Προβλήματα για την εξαγορά της TikTok

Προβλήματα για την εξαγορά της TikTok

tiktok-5323004_1280

Επί μήνες η TikTok ήταν η πλατφόρμα στην οποία κατέφευγαν εκατοντάδες εκατομμύρια νέοι, εν μέσω καραντίνας, για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν τα βίντεό τους με μουσική, χορευτικές «προκλήσεις», κοινωνικές πρωτοβουλίες, αλλά και πολιτικά μηνύματα. Η εκτίναξη της δημοφιλίας της, την έβαλε στο «στόχαστρο» τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων και η Microsoft. Mπορεί τώρα που η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να απαγορεύσει την κινεζικών συμφερόντων εφαρμογή στις ΗΠΑ, επικαλούμενη φόβους για τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών, να περάσει η TikTok στον έλεγχο της αμερικανικής εταιρείας;
Σύμφωνα με πληροφορίες των Wall Street Journal και Bloomberg τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της TikTok από την Microsoft. Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ενέκρινε ένα τέτοιο deal, πηγές με γνώση των συζητήσεων σχολίαζαν στη WSJ ότι η συμφωνία θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής για όλους.
Η TikTok, η οποία επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει παραδώσει ποτέ δεδομένα χρηστών της στο κινεζικό καθεστώς, θα άλλαζε χέρια, αλλά θα μπορούσε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα είχε πια να ανησυχεί για παρεμβάσεις του Πεκίνου μέσω της πλατφόρμας. Η κινεζική ByteDance, στην οποία σήμερα ανήκει η πλατφόρμα, θα εξασφάλιζε πολύτιμο ρευστό να προωθήσει άλλα σχέδιά της και η Microsoft θα εξασφάλιζε άκρως δυναμική είσοδο στoν χώρο των social media.
Γιατί λοιπόν ο Τραμπ απορρίπτει την ιδέα; Για τον Αμερικανό πρόεδρο ένα διάταγμα με το οποίο θα απογορεύει την TikTok (το οποίο όπως είπε θα μπορούσε να υπογραφεί και εντός της ημέρας) είναι πάνω από όλα μία επίδειξη δύναμης σε μία περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να μένει πίσω στην κούρσα της επανεκλογής. Είναι ακόμη ένα αύστηρο μήνυμα προς την Κίνα, με την οποία έχει επιλέξει να κλιμακώσει την κόντρα στο δρόμο προς τις κάλπες του Νοεμβρίου. Για τον Αμερικανό πρόεδρο αυτή τη στιγμή προέχει η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης. Yπό τις συνθήκες αυτές στα δικά του μάτια, μία συμφωνία εξαγοράς από την Microsoft θα μπορούσε να είναι περισσότερο πρόβλημα, παρά λύση.
 
Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας