Elon Musk: Πως διαχειρίζεται τα χρήματα και το χρόνο του

Elon Musk: Πως διαχειρίζεται τα χρήματα και το χρόνο του

1000x-1

Ο Elon Musk έχει κερδίσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, υπερδιπλασιάζοντας την καθαρή του αξία τους τελευταίους πέντε μήνες και είναι τώρα το τέταρτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο.
Ένας διαβόητος εργασιομανής, ο Musk δεν ξοδεύει όλα τα χρήματά του σε πολυτελείς διακοπές ή ακριβά χόμπι. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει χρήματα, ο Musk δεν είναι οπαδός των πολυτελών διακοπών – ή οποιωνδήποτε διακοπών. Το 2015, είπε ότι είχε πάρει μόνο δύο εβδομάδες από την ίδρυση του SpaceX περίπου 12 χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα είπε ότι σχεδίαζε να περάσει τα 48α γενέθλιά του βελτιώνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της Tesla.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Musk έκανε τα δισεκατομμύρια του χωρίς να πάρει ποτέ μισθό από την Tesla. Ο Διευθύνων Σύμβουλος αρνείται τον κατώτατο μισθό των $ 56.000 κάθε χρόνο. Τον Ιανουάριο του 2018, η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει τίποτα στον Musk για τα επόμενα 10 χρόνια – μισθό, μπόνους ή μετοχές – έως ότου η εταιρεία φτάσει το ανώτατο όριο αγοράς των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και όταν συμβεί αυτό, ο Musk θα μπορούσε ενδεχομένως να προσπεράσει τον CEO της Amazon Jeff Bezos ως το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο.
Επενδύσεις στις εταιρείες του
Όχι μόνο ο Musk ξοδεύει έναν πολύ χρόνο στην Tesla, αλλά ξοδεύει επίσης πολλά από τα χρήματά του στην εταιρεία. Τους πρώτους έξι μήνες του 2018, αγόρασε μετοχές αξίας άνω των 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην Tesla.
Ο Musk επενδύει επίσης πολύ χρόνο, ενέργεια και πόρους στο SpaceX και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να ξεκινήσει το Starlink, μια προσπάθεια να καλύψει τη Γη με εξαιρετικά γρήγορο ευρυζωνικό διαδίκτυο καθώς επίσης και για να κατασκευάσει το Starship, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό όχημα σχεδιασμένο για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη
Ο Musk διευθύνει επίσης την Boring Company, την οποία ίδρυσε το 2016 για να αναπτύξει και να κατασκευάσει μια υπόγεια σήραγγα στο Λος Άντζελες σε μια προσπάθεια μετριασμού της κυκλοφορίας.
Ο χρόνος με τα παιδιά του
Ο Musk έχει πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του Talulah Riley. Σε ένα tweet του 2014, ο Musk είπε ότι παίρνει τα παιδιά σε ένα ετήσιο ταξίδι κάμπινγκ. «Είμαι πολύ καλός μπαμπάς», είπε. “Έχω τα παιδιά για λίγο περισσότερο από μισή εβδομάδα και περνάω αρκετό χρόνο μαζί τους. Τα παίρνω επίσης μαζί μου όταν βγαίνω έξω από την πόλη.”
Αλλά ο Musk είπε στους The New York Times ότι “Υπήρχαν στιγμές που δεν έφυγα από το εργοστάσιο για τρεις ή τέσσερις ημέρες – ημέρες που δεν πήγα έξω”, είπε στους The Times. “Αυτό έγινε πραγματικά εις βάρος του να βλέπω τα παιδιά μου. Και να βλέπω φίλους.”
Ελεύθερος χρόνος
Στο τέλος της ημέρας, ο Musk λέει ότι απολαμβάνει απλά χόμπι όπως να ακούει μουσική, να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να διαβάζει βιβλία. “Περάω χρόνο με τα παιδια, βλέπω φίλους, κανονικά πράγματα”, είπε ενώ πρόσθεσε πως “Μερικές φορές τρελαίνομαι στο Twitter
Ακίνητη περιουσία
Ο Musk αγόρασε κατοικία αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια. Έκτοτε, έχει εκφορτώσει μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του, αφού δεσμεύτηκε να τα πουλήσει όλα και “δεν διαθέτει σπίτι” στις 4 Μαΐου.
Ο Musk ξεκίνησε να αγοράζει στην πολυτελή συνοικία Bel-Air του Λος Άντζελες από τα τέλη του 2012, όταν αγόρασε μια έκταση 1,67 στρεμμάτων για 17 εκατομμύρια δολάρια. Το αρχοντικό διαθέτει διώροφη βιβλιοθήκη, home theatre, γυμναστήριο και κάβα 1.000 φιαλών.
Συλλεκτικά και πολυτελή αυτοκίνητα
Ως ηγέτης μιας από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Musk έχει συνάφεια με τα αυτοκίνητα. Το 2013, πλήρωσε 920.000 $ σε δημοπρασία για το υποβρύχιο αυτοκίνητο Lotus Esprit που χρησιμοποιήθηκε σε μια ταινία του James Bond.
Εκτός από την οδήγηση του Tesla, ο Musk διαθέτει δύο αυτοκίνητα με φυσικό αέριο: ένα Ford Model T και ένα Jaguar E-Type Series 1 Roadster.
Φιλανθρωπίες
Το 2012, ο Musk υπέγραψε στο The Giving Pledge, στο οποίο ορκίστηκε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αν και είναι ήδη σκοπός του μέσα από τις επιχειρήσεις του να βελτιώσει το περιβάλλον και το μέλλον της ανθρωπότητας, ο Musk έχει κάνει αρκετές δωρεές για πράγματα που νοιάζεται, όπως το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο Future of Life για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.
 
Πηγή: Business Insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.