SpaceX: Δοκιμαστική πτήση για πύραυλο με σχήμα μπουκαλιού νερού

SpaceX: Δοκιμαστική πτήση για πύραυλο με σχήμα μπουκαλιού νερού

spacex

Το βίντεο με την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship ή αλλιώς του “ιπτάμενου μπουκαλιού νερού” κυκλοφόρησε η SpaceX, η εταιρεία τεχνολογίας του Elon Musk.
Η SpaceX πραγματοποίησε άλλη μία επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση για το Starship, το όχημα της εταιρείας που στοχεύει στη διαστημική πτήση μεγάλων αποστάσεων, φιλοδοξώντας να φτάσει μέχρι τον Άρη.
Η εκτόξευση και η δοκιμαστική πτήση 150 μέτρων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο Boca Chica του Τέξας, προσθέτοντάς την στις επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία του Elon Musk.
Το σώμα του πυραύλου Starship με σχήμα που μοιάζει με ένα τεράστιο μπουκάλι νερό, δίνει την ψευδαίσθηση ότι αψηφά τους νόμους της φυσικής. Ο ίδιος ο Elon Musk αστειεύεται μέσω μιας δημοσίευσής του στο Twitter, λέγοντας πως μάλλον μπορεί να κάνει τα πάντα να πετάξουν, χάρη στο σχήμα του πυραύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mashable, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk είπε νωρίτερα το καλοκαίρι ότι το Starship ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εταιρείας, με στόχο το διαστημικό σκάφος μεγάλων αποστάσεων να υποστηρίξει, κάποια στιγμή στο μέλλον, αποστολές σε άλλους πλανήτες.
 
Το τεράστιο σκάφος, τουλάχιστον θεωρητικά, υποτίθεται ότι μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες στο φεγγάρι, τον Άρη ή οπουδήποτε αλλού στο διάστημα.
 
Η SpaceX κυκλοφόρησε το βίντεο του μικρού ταξιδιού, της εκτόξευσης και της προσγείωσης στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 
 
Πηγή : news247.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει