Η εξαγορά της Instashop σε αριθμούς

Η εξαγορά της Instashop σε αριθμούς

Instashop-2

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες έγινε γνωστό ένα νέο που έκανε υπερήφανη της ελληνική startup σκηνή. Η Delivery Hero (που έχει εξαγοράσει ήδη το e-food και τον delivera), εξαγόρασε την ελληνική Instashop του Γιάννη Τσιώρη που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι.
Το γεγονός αποτελεί το μεγαλύτερο exit ελληνικής startup, αφού η συμφωνία έκλεισε στα $360 εκαττομύρια! Αποτελεί μάλιστα την μεγαλύτερη εξαγορά της Deivery Hero στη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.
Σαν να μην ήταν ήδη εντυπωσιακά τα γεγονότα αυτά, τα νούμερα αντικατροπτίζουν σίγουρα την επιτυχία της Instashop. Ιδρύθηκε μόλις το 2015 και από τότε έχει σηκώσει μόνο $7 εκατομμύρια. Τα αρχικά κεφάλαια της τάξεως των $365 χιλ. από την Jabbar Internet Group και την ελληνική Venture Friends, ήταν αρκετά για να δώσουν την πρώτη ώθηση στην εταιρεία.
Τα δύο VC’s  επένδυσαν άλλα $750.000 το 2016 και όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια προήλθαν κυρίως από αυτά τα δύο. Αυτό σημαίνει πως είχαν επιστροφή των χρημάτων τους 51 φορές! Σενάριο παραπάνω από ιδανικό για ένα Venture Capital Fund.
Ακόμα, στα $360 εκ. συμπεριλαμβάνονται και $90 εκ. σε περίπτωση που η ομάδα του Instashop πιάσει ορισμένους στόχους ανάπτυξης και κερδοφορίας.
Σύμφωνα με τον Απόστολο Αποστολάκη, συνιδρυτή της Venture Friends: ”Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση των online πωλήσεων. Επίσης η πανδημία επιτάχυνε την ανάπτυξη της εταιρείας…”.
Με το ελληνικό startup οικοσύστημα να αναπύσσεται συνεχώς και το ένα record exit να διαδέχεται το άλλο, ανυπομονούμε σίγουρα για το μέλλον!
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.