Ιδρυτής Shopify: Αυτό το βιβλίο με βοήθησε να γίνω εκατομμυριούχος

Ιδρυτής Shopify: Αυτό το βιβλίο με βοήθησε να γίνω εκατομμυριούχος

GettyImages-1145530632_440065

Πoιο βιβλίο βοήθησε τον Thomas Lutke να γίνει εκατομμυριούχος;
Πολλοί δισεκατομμυριούχοι στηρίζουν την επιτυχία τους στις εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητές τους και την πειθώ, άλλοι είναι πιο συγκρατημένοι χαρακτήρες που κατάφεραν να χτίσουν ένα προϊόν που έλυνε ένα σημαντικό πρόβλημα των ανθρώπων.
Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκεται ο συνιδρυτής του Shopify, Thomas Lutke, ένας προγραμματιστής στο επάγγελμα που δεν σκόπευε ποτέ να ασχοληθεί με την business πλευρά της εταιρείας. Όπως αναφέρει όμως στο podcast του Tim Ferris, οι περιστάσεις τον ανάγκασαν να εξελιχθεί σε ηγέτη που θα ανέπτυσσε γρήγορα την startup του.
Έτσι αποφάσισε να το ρίξει στο διάβασμα για να αποκτήσει γνώσεις και ικανότητες που του έλλειπαν. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα βιβλίο που τον εξόπλισε ιδιαίτερα με γνώσεις που χρειάζονται για να χτίσει κανείς μια εταιρεία δισεκατομμυρίων.
Το βιβλίο αυτό είναι το High Output Managementγραμμένο από τον πρώην CEO της Intel και είναι ένας οδηγός που απλοποιεί τον κόσμο του business στις βασικές αρχές του. Εξηγεί ποια κομμάτια έχουν πραγματικά σημασία και πώς πρέπει οι άνθρωποι να σκέφτονται και να δρουν σχετικά με αυτά.
Φυσικά ο Lutke δεν είναι ο μόνος που επωφελήθηκε από το βιβλίο αυτό, μέχρι και ο Mark Zuckerberg είχε αναφέρει πως το βιβλίο διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο management του.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.