Ένας κακός υπάλληλος μπορεί να φθείρει την ομάδα όπως ένα σάπιο μήλο μπορεί να φθείρει όλη την φρουτιέρα.
Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, ακόμα και ο πιο τίμιος υπάλληλος είναι πιθανό να έχει κακή συμπεριφορά αν εργάζεται στο ίδιο περιβάλλον με κάποιον ανέντιμο.
Μεταξύ συναδέλφων, φαίνεται πιο εύκολο να μαθευτεί η κακή συμπεριφορά παρά η καλή.
Όπως τονίζει η έρευνα, είναι σημαντικό για τους managers να καταλάβουν πως το κόστος ενός προβληματικού υπαλλήλου υπερβαίνει τα ατομικά αποτελέσματα των ενεργειών του. Οι κακές συμπεριφορές ενός υπαλλήλου διαχέονται στις συμπεριφορές άλλων υπαλλήλων μέσω της κοινής συνεργασίας και αποτελεσμάτων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικοί κακοήθεις υπάλληλοι να μπορούν να μολύνουν μια κατά τα άλλα υγιή εταιρική κουλτούρα.
Γενικότερα, καταλήγει η έρευνα, η κατανόηση του γιατί οι συνάδελφοι συμπεριφέρονται με παρόμοιους τρόπους έχει σημαντικές συνέπειες στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο προκύπτει η εταιρική κουλτούρα και του πώς μπορούν οι managers να τη διαμορφώσουν.