Πώς ένας κακός υπάλληλος μπορεί να φθείρει ολόκληρη την ομάδα;

Πώς ένας κακός υπάλληλος μπορεί να φθείρει ολόκληρη την ομάδα;

pos enas kakos ipallilos mporei na epireasei olokliri tin omada

Ένας κακός υπάλληλος μπορεί να φθείρει την ομάδα όπως ένα σάπιο μήλο μπορεί να φθείρει όλη την φρουτιέρα.
Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, ακόμα και ο πιο τίμιος υπάλληλος είναι πιθανό να έχει κακή συμπεριφορά αν εργάζεται στο ίδιο περιβάλλον με κάποιον ανέντιμο.
Μεταξύ συναδέλφων, φαίνεται πιο εύκολο να μαθευτεί η κακή συμπεριφορά παρά η καλή.
Όπως τονίζει η έρευνα, είναι σημαντικό για τους managers να καταλάβουν πως το κόστος ενός προβληματικού υπαλλήλου υπερβαίνει τα ατομικά αποτελέσματα των ενεργειών του. Οι κακές συμπεριφορές ενός υπαλλήλου διαχέονται στις συμπεριφορές άλλων υπαλλήλων μέσω της κοινής συνεργασίας και αποτελεσμάτων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικοί κακοήθεις υπάλληλοι να μπορούν να μολύνουν μια κατά τα άλλα υγιή εταιρική κουλτούρα.
Γενικότερα, καταλήγει η έρευνα, η κατανόηση του γιατί οι συνάδελφοι συμπεριφέρονται με παρόμοιους τρόπους έχει σημαντικές συνέπειες στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο προκύπτει η εταιρική κουλτούρα και του πώς μπορούν οι managers να τη διαμορφώσουν.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.