Εφαρμογή για την καταπολέμηση του COVID-19 λανσάρει η κυβέρνηση της Αγγλίας

Εφαρμογή για την καταπολέμηση του COVID-19 λανσάρει η κυβέρνηση της Αγγλίας

covid-app

Με στόχο να καταπολεμήσει την πανδημία του COVID-19, η κυβέρνηση της Αγγλίας ανακοίνωσε πως στις 24 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της πολυαναμενόμενης εφαρμογής για smartphone η οποία θα καταγράφει τα μέρη που επισκέφθηκε ένα άτομο, καθώς και τα άτομα με τα οποία συναναστράφηκε.
Η εν λόγω εφαρμογή θα έχει μια λειτουργία check-in για μέρη που διαθέτουν QR codes. Μάλιστα η κυβέρνηση ενθαρρύνει πολλές επιχειρήσεις όπως μπαρ, εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες κτλ να διαθέτουν QR codes στην είσοδό τους ώστε κάθε φορά που εισέρχεται κάποιος να το σκανάρει με το κινητό του και να καταγράφεται η παρουσία του.
Τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται στη συσκευή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επίσης όταν δύο συσκευές βρίσκονται στην ίδια ακτίνα, θα ανταλλάσουν μεταξύ τους το μοναδικό κωδικό που έχει η κάθε συσκευή. Έτσι αν βρεθεί ένα άτομο θετικό στον ιό θα είναι πιο εύκολο να ιχνηλατηθούν οι επαφές του.
Τα δεδομένα από τα check-ins θα διατηρούνται σε κάθε συσκευή για 21 ημέρες. Αν σε ένα συγκεκριμένο μέρος διαπιστωθεί “έξαρση κρουσμάτων”, θα ειδοποιηθούν όλοι οι χρήστες που το επισκέφθηκαν πρόσφατα καθώς και αυτοί που ήρθαν σε κοντινή απόσταση με αυτούς.
Ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, η εφαρμογή θα ενημερώνει τον χρήστη για τις επόμενες ενέργειές του. Αν για παράδειγμα κρίνεται αναγκαίο να μπει σε καραντίνα.
Η κυβέρνηση της Αγγλίας έκανε δοκιμαστική εφαρμογή του app στο Isle of Man, ένα νησάκι νότια της χώρας με τα αποτελέσματα να χαρακτηρίζονται “πολύ αποδοτικά”.
 
Πηγή: techcrunch.com
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει