Οι 10 Unicorn Startups με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Οι 10 Unicorn Startups με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Top 10 unicorn startups

Ποιές είναι οι startup με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο; Σύμφωνα με την CB Insights, υπάρχουν περισσότερες από 400 νεοσύστατες εταιρείες Unicorn (εταιρείες αξίας μεγαλύτερης του 1 δισεκατομμυρίου) στον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι αμερικανικές εταιρείες αποτελούν το 60% των κορυφαίων 10, ενώ οι υπόλοιπες νεοσύστατες εταιρείες είναι Κινέζοι ή Ινδοί. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις 10 κορυφαίες startups και μια σύντομη παρουσίαση τους.
ByteDance 
Αξία: 140 δις
Χώρα: Κίνα
Κλάδος: Διαδίκτυο, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Τεχνητή Νοημοσύνη
Σύντομη περιγραφή: Το βασικό προϊόν της ByteDance, το Toutiao (“Headlines”), είναι μια πλατφόρμα περιεχομένου στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Το Toutiao ξεκίνησε ως μηχανή προτάσεων ειδήσεων και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα που παρέχει περιεχόμενο σε διάφορες μορφές, όπως κείμενα, εικόνες, δημοσιεύσεις ερωτήσεων και απαντήσεων, blog και βίντεο.Η ByteDance είναι επίσης ο προγραμματιστής του TikTok και Douyin (Έτσι ονομάζεται στην Κίνα TikTok.) Τον Νοέμβριο του 2017 η ByteDance απέκτησε τη Startup Musical.ly με αντάλλαγμα $ 1 δις ευρώ και το συνέδεσε με το TikTok στις 2 Αυγούστου 2018 δημιουργώντας μια ενιαία παγκόσμια εφαρμογή, διατηρώντας το όνομα του TikTok.
Didi Chuxing
Αξία: 56 δις
Χώρα: Κίνα
Κλάδος: Μεταφορές
Σύντομη περιγραφή: Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς βάσει εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων ταξί, μετακίνηση με ιδιωτικό αυτοκίνητο και υπηρεσίες παράδοσης, συντήρησης και λειτουργίας στόλου, φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και συν-ανάπτυξης οχημάτων με αυτοκινητοβιομηχανίες.
SpaceX
Αξία: 46 δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Διαστημική Αεροναυπηγική
Σύντομη περιγραφή: Ιδρύθηκε το 2002 από τον Elon Musk με στόχο τη μείωση του κόστους διαστημικής μεταφοράς για να επιτρέψει τον αποικισμό του Άρη. Η SpaceX έχει αναπτύξει πολλά οχήματα εκτόξευσης , τον αστερισμό δορυφόρων Starlink , το διαστημικό σκάφος φορτίου Dragon , και πέταξε ανθρώπους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Stripe
Αξία: 36 δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Οικονομική Τεχνολογία (Fintech)
Σύντομη περιγραφή: Η εταιρεία προσφέρει κυρίως λογισμικό επεξεργασίας πληρωμών και διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και εφαρμογές για κινητά.
Palantir Technologies
Αξία: 20 δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Λογισμικό για Data Management
Σύντομη περιγραφή: Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η εταιρεία είναι γνωστή για τρία συγκεκριμένα projects: Palantir Gotham, Palantir Metropolis και Palantir Foundry. Το Palantir Gotham χρησιμοποιείται από αντιτρομοκρατικούς αναλυτές σε γραφεία της Κοινότητας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (USIC) και του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών
Airbnb
Αξία: 18 δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τουρισμός
Σύντομη περιγραφή: Η Airbnb προσφέρει διευθέτηση για διαμονή σε κατοικίες ή τουριστικές εμπειρίες. Η εταιρεία δεν κατέχει καμία από τις καταχωρίσεις ακινήτων αλλά ενεργεί ως μεσίτης και λαμβάνει προμήθειες από κάθε κράτηση. Πρόσφατα η Airbnb κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για IPO.
Kuaishou
Αξία: 18 δις
Χώρα: Κίνα
Κλάδος: Διαδίκτυο
Σύντομη περιγραφή: Το Kuaishou είναι μια εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο για κινητές συσκευές, με μια ιδιαίτερα ισχυρή βάση χρηστών εντός και εκτός της Κίνας,
Epic Games
Αξία: 17.3 δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Gaming
Σύντομη περιγραφή: Η Epic Games αναπτύσσει το Unreal Engine, μια μηχανή παιχνιδιών που διατίθεται στο εμπόριο και ενισχύει επίσης τα εσωτερικά ανεπτυγμένα βιντεοπαιχνίδια της, όπως η σειρά Fortnite και το Unreal, το Gears of War και το Infinity Blade. Το 2014, η Unreal Engine ανακηρύχθηκε η «πιο επιτυχημένη μηχανή βιντεοπαιχνιδιών» από την Guinness World Records
One97 Communication
Αξία: 16 δις
Χώρα: Ινδία
Κλάδος: Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Σύντομη περιγραφή: Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι το Paytm που προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως επαναφόρτιση κινητών, πληρωμές λογαριασμών, ταξίδια, ταινίες και κρατήσεις εκδηλώσεων, καθώς και πληρωμές εντός καταστήματος σε παντοπωλεία, εστιατόρια, πάρκινγκ, διόδια, φαρμακεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη χρήση κωδικού QR Paytm. Στις 18 Νοεμβρίου 2016 η PayPal υπέβαλε μήνυση εναντίον της στο ινδικό γραφείο εμπορικών σημάτων για χρήση λογότυπου με παρόμοιο συνδυασμό χρωμάτων με το δικό της.
DoorDash
Αξία: 16δις
Χώρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Εφοδιαστική Αλυσίδα
Σύντομη περιγραφή: Είναι μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού κατά παραγγελία που ιδρύθηκε το 2013 από φοιτητές του Στάνφορντ. Η DoorDash είναι μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που χρησιμοποιεί υπηρεσίες logistics για να προσφέρει παράδοση φαγητού από εστιατόρια. Το DoorDash έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 4.000 πόλεις και προσφέρει μια επιλογή από 340.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.