Αυτή είναι η startup που έφτιαξε ένα τεστ κορωνοϊού 20 δευτερολέπτων

Αυτή είναι η startup που έφτιαξε ένα τεστ κορωνοϊού 20 δευτερολέπτων

Ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό σε ταξιδιώτες που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020. Τυχαιοποιημένους ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, πραγματοποιούν από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορονοϊό ταξιδιωτών αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τεστ για τη διάγνωση κορωνοϊού σε 20 δευτερόλεπτα έχει αναπτύξει η βρετανική start-up, iAbra. Μάλιστα δηλώνει πως έχει αναπτύξει ένα σύστημα εξέτασης που επιτρέπει, απλή, ταχύτατη, αξιόπιστη και χαμηλού κόστους διαδικασία διάγνωσης κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την εταιρεία το τεστ που γίνεται με δείγμα σάλιου, έχει 99,8% ευαισθησία και 96,7% ακρίβεια αποτελέσματος, μεταδίδει το Reuters.

Δοκιμές του «Virolens» έχουν πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας η οποία ιδρύθηκε το 2010.

«Το σύστημα που έχουμε αναπτύξει επιτρέπει, απλή, ταχύτατη, αξιόπιστη και χαμηλού κόστους διαδικασία διάγνωσης Covid-19», δήλωσε ο Γκρεκ Κόμπτον, CEO της iAbra, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας